Zo maak je de lekkerste ijsjes gewoon thuis

Food door Sylvana

Yay, de zonnige dagen staan weer voor de deur! En dat betekent tijd voor lekker bbq'en, zonsessies in de tuin en niet te vergeten: heel veel ijsjes. Je kan ervoor kiezen om raketjes te kopen bij de dichtstbijzijnde supermarkt, maar is het niet veel leuker om zelf ijsjes te maken? Niet alleen leuk, maar ook nog eens heel lekker. Hier zijn recepten voor ijsjes die je gewoon thuis kan maken.

Zelf thuis ijsjes maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er vaak ook niet veel voor nodig. Wij zetten hier onze favoriete recepten op een rijtje, hmmm!

#1. BASTOGNE KANEELIJS
Benodigdheden voor 1 bak:

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 5 (of meer) Bastognekoeken

Bereiding:
1. Klopt als eerst de slagroom stijf in een kom. Voeg hier daarna de melk en het kaneel aan toe, roer het rustig door elkaar tot het een egaal mengsel wordt.
2. Verkruimel de Bastognekoeken en verspreid deze over het mengsel. Roer deze ook rustig door het mengsel heen.
3. Giet het mengsel in een afsluitbare bak, doe er een deksel op en zet het ijs minimaal 6 uur lang in de vriezer.
4. Na 6 uur is het tijd om te proeven. Serveer het met een Bastognekoekje bovenop of een leuk kaneelstokje en smullen maar!

bastogne ijs

#2. MANGO YOGHURT IJSJES
Benodigdheden voor 2/4 personen:

  • 250 gram mango uit de diepvries
  • 150 gram yoghurt Griekse stijl
  • 10 gram poedersuiker of 1 eetlepel honing
  • Blender

Bereiding:
1. Doe de mango stukjes uit de diepvries met de yoghurt en de suiker in een blender en laat pureer het tot een mengsel. 
2. Het fijne aan mango yoghurt ijsjes is, door de bevroren mango, je het ijs gelijk kan opeten! Je kan het dus gelijk proeven en serveren aan je familie.
3. Om het af te maken kan je het ook serveren met een muntblaadje, super lekkere combinatie met mango! 
 

mango ijs

#3. AARDBEI-PERZIK IJSJES (GEZOND)
Benodigdheden voor 6 waterijsjes:

  • 200 gram aardbeien
  • 2 perziken
  • Blender
  • Ijsvormpjes

Bereiding:
1. Begin met het wassen van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes en pureer ze vervolgens in de blender. 
2. Maak de perziken schoon, verwijder de pit en schil ze. Vervolgens pureer je de perziken ook tot een drab in de blender.
3. Pak je ijsvormpjes voor in de vriezer erbij. Giet eerst de aardbeienpuree in de vormpjes, vervolgens de perzikenpuree. Dit geeft een leuke overloop. 
4. Zet de ijsjes voor minimaal 6 uur in de vriezer en daarna is het tijd om te smullen!
aardbei perzik

#4. AVOCADO-LIMOEN IJSJES
Benodigdheden voor 6 ijsjes:

  • 2 avocado's
  • Kleine limoen
  • 180ml water
  • 75 gram suiker

Bereiding: 
1. Doe het water in een kom en los de suiker op in het water door rustig te roeren. Pers de limoen uit en voeg het limoensap toe in de kom.
2. Schil de avocado's en snijd ze in kleine stukjes. Pureer ze vervolgens in de blender. Voeg het limoensap en de water toe. 
3. Pak de ijsvormpjes voor in de vriezer erbij. Giet het gepureerde mengsel in de vormpjes.
4. Zet de ijsjes voor minimaal 6 uur in de vriezer en daarna is het tijd om deze geweldige creatie te proeven. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt ;)

avocado ijsjes

Heb je de ijsjes al gemaakt en wil je een keer wat anders proberen? Kijk dan hier voor de lekkerste milkshakes die je ook gewoon thuis kunt maken. Comfort = the key. 

Bron: laurasbakery.nl | Beeld: iStock