Food

Van deze gevulde avocado recepten kunnen wij geen genoeg krijgen

Als er iets is waar wij geen genoeg van kunnen krijgen, is het avocado. Het is heerlijk bij ontbijt, lunch, diner en ook als snack. Voor de avocado-lovers onder ons hebben wij een oplossing voor je cravings. Gevulde avocado’s zijn dé snack voor jou. Benieuwd welke varianten je allemaal kan uitproberen? Lees snel verder.

Gevulde avocado met garnaal en krab

Ingrediënten:

– 2 avocado’s
– 150 gr gekookte garnalen 
– 50 gr surimi sticks 
– 2 tomaten 
– kwart komkommer 
– halve rode ui 
– 1 el garnalencocktailsaus
– 2 tl limoensap
– snufje cayennepeper
– zout en peper

Het recept:

➞ Snijd de garnalen en surimi sticks in blokjes.
➞ Versnipper de rode ui in kleine stukjes en snijd de tomaten en kommer in blokjes.
➞ Doe de garnalen, surimi, blokjes tomaat, blokjes komkommer, rode ui en de cocktailsaus in een grote kom.
➞ Voeg de limoensap, cayennepeper en een snufje zout en peper hieraan toe. 
➞ Roer alles door elkaar.
➞ Dek het garnalenmengsel af met doorzichtig folie en zet het in de koelkast voor drie kwartier.
➞ Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. 
➞ Schep de vulling in de avocado’s. 

View post on Instagram
 

Gevulde avocado met tonijn

Ingrediënten:

– 2 avocado’s
– 40 gr tonijn 
– 2 el mayonaise
– 1 steel selderij     
– halve rode ui        
– 1 el  peterselie    
– 2 tl mosterd
– zout en peper

Het recept:

➞ Snijd de selderij en de rode ui in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.
➞ Doe de tonijn, mayonaise, blokjes selderij, blokjes rode ui, peterselie, mosterd, zout en peper in een kom.
➞ Roer het geheel door elkaar tot het goed gemengd is.
➞ Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
➞ Vul de binnenkant van de avocado helft met een paar lepels tonijnsalade.

View post on Instagram
 

Gevulde avocado met kip

Ingrediënten:

– 250 gr gerookte kipfiletreepjes
– 1 rode ui         
– 2  avocado’s      
– 4 el Griekse yoghurt
– 1 el citroensap
– 1 el mosterd
–  zout en peper 
– 2 el  peterselie      

Het recept:

➞ Versnipper de rode ui en hak de peterselie fijn.
➞ Snijd de avocado’s doormidden en verwijder je pit.
➞ Schep wat vruchtvlees uit de avocado’s uit om ruimte te maken voor de vulling.
➞ Snijd dat vruchtvlees in blokjes en doe dit in een kom.
➞ Voeg de kip, ui, Griekse yoghurt, peterselie, citroensap en mosterd hieraan toe en meng dit. 
➞ Verdeel de kipsalade over de avocado-helften en garneer met peterselie, peper en zout.

View post on Instagram
 

Meer recepten met avocado maken? Probeer deze eens.

Bron: littlespicejar.com, downshiftology.com, healthyfitnessmeals.com | Beeld: iStock

Must reads 👀