Lifestyle

Herkenbare momenten als je woont in een studentenhuis

Met je bestie in een studentenhuis wonen klink natuurlijk erg leuk. Je maakt samen veel leuke dingen mee, maar hoe goed je ook bevriend bent af en toe kan je elkaar echt wel achter het behang plakken. Leven in een studentenhuis is dan ook een heel avontuur. Als jij in een studentenhuis woont herken jij de onderstaande momenten als geen ander… 

1. Schoonmaakrooster
Elk studentenhuis heeft een schoonmaakrooster. Het blaadje dat ergens op een keukenkastje of koelkast hangt of gewoon ergens door het huis heen zwerft. Bij elk studentenhuis werkt dit anders. In sommige huizen werkt dit super goed en in andere huizen weten studenten nog niet eens wat schoonmaken precies is. 

2. Altijd genoeg eten in huis
Als jouw eten even op is, dan is er altijd wel een huisgenoot waarvan jij wat eten mag hebben. Het zal dus nooit gebeuren dat jij niks kan eten omdat je geen eten in huis hebt. Tip: vraag wel eerst of je wat eten mag hebben.

3. De badkamer lijkt altijd bezet
Jij bent altijd van de strakke planningen, maar het lukt bijna nooit. Altijd als jij wil gaan douchen hoor je net de douche aan gaan… Grrrr het lijkt wel alsof die huisgenoten het er om doen, want als jij niet hoeft te douchen is die altijd vrij. Tsja, daar moet je mee dealen.

4. Ook de wc is een geliefde plek in het huis
Net als bij de badkamer is ook de wc altijd bezet als jij nu net even je behoefte moet doen. Je moet dan even geduld hebben tot dat diegene eraf komt en jij snel kan gaan zitten. Als je dan net je volle blaas leeg hebt gemaakt en wat wc-papier wil pakken zie je dat je voorganger de laatste rol heeft opgemaakt… DRAMA!

5. De vriend van je huisgenoot woont bijna bij haar in
Je kan het super goed vinden met de vriend van je huisgenoot, maar hij is er wel heel vaak. Hij woont praktisch bij jullie in huis en dat is dus nog één extra persoon die net de douche kan inpikken voor jou.

6. Je hebt altijd wel een huisgenoot die in is voor een feestje
Ben jij een echte feestganger en zijn je vriendinnen dat niet echt, dan heb jij vast minimaal één huisgenoot die altijd wel mee wil. Bij het ultieme studentenleven hoort natuurlijk wel een feestje 😉

7. Heftige geuren
Elk huis heeft z’n eigen geur. Te veel parfum, sportsokken (en dus stinkende sokken) of een enorme zweetlucht. Bah! Wij worden misselijk van het idee alleen al.

8. Huisgenoten die je eten pakken zonder te vragen
Soms maakt het niet uit als je huisgenoten ongevraagd jouw eten pakken, maar je pot pindakaas is heilig. Niemand anders mag eten van jouw pindakaas, toch is er altijd iemand die daar niet naar luistert. Het is dan ook erg handig als je geen smetvrees hebt. 

9. De vuilniszak die op ontploffen staat
Voor je het weet is een vuilniszak gevuld. Dat gaat natuurlijk extra snel als je met meerdere mensen in een huis woont (en al helemaal studenten). Iedereen blijft afval weggooien, maar de vuilniszak weggooien ‘no way’. Dan gebeurt het weleens dat die overvolle vuilniszak ontploft en dan is het opeens veel meer werk.

10. De leuke avondfeestjes
Soms ben jij helemaal in je element tijden een huisfeestje, maar soms ben jij niet in de mood, omdat je de volgende ochtend een belangrijk tentamen hebt. Op dat moment zijn je oordoppen waarschijnlijk je beste vriend.

Beeld: iStock

Must reads 👀