Beauty

Met deze tips houd jij je haar super blond

Ben jij ook een blondine en verf jij je haar wel eens? Dan baal je vast super erg dat je nu niet naar de kapper kan. Wij herkennen dat gevoel heel goed, maar dat is eigenlijk niet nodig. Zolang de kapper een no go blijft kan je jouw haar zelf goed verzorgen, zodat het de mooie blonde kleur behoudt. Wij hebben vier tips hoe je dit het beste kan doen...

1. Gebruik zilvershampoo
Eén van de manieren om je haar blond te houden is zilver shampoo. Veel mensen gebruiken zilver shampoo normaal om de gele toon uit je haar te krijgen. Dit helpt ontzettend goed, maar je haar blijft daardoor ook juist blonder en dat is alles wat we nu willen toch? Je hebt super veel verschillende zilver shampoo's. Vaak zijn de wat duurdere merken wel iets beter, maar wij geven als tip mee om eerst met een shampoo te beginnen die niet al te duur is. Tip: Gebruik zilver shampoo maximaal twee keer per week.

2. Spray je haar in met citroensap
Huh? Ja, je leest het goed. Citroensap is goed voor heel veel dingen, van lekkere frisse maaltijd recepten tot het behouden van je blonde haar. Het helpt dan ook goed om je blonde kleur te behouden. Bij gebrek aan de kapper is het dan ook een goed idee om op een zonnige dag je haar helemaal in te sprayen met citroensap en dit vervolgens 20 minuten te laten intrekken. Wel zorgt citroensap voor uitdroging, dus doe dit niet te vaak. Tip: vergeet je haarscheiding niet in te smeren met zonnebrand, want verbranden is niet fijn!

3. Spray olijfolie in je haar
Olijfolie werkt eigenlijk precies hetzelfde als bij citroensap. Je sprayt de olijfolie in je haar en laat het in plaats van 20 minuten, 30 minuten zitten. Dan spoel je de olijfolie uit en heeft je zijdezachte haar een extra blonde gloed.

4. Gebruik meer droogshampoo
Het moment dat je haar vet is en je denkt 'ik moet het echt nodig wassen' kennen we allemaal. Alleen hoef je bij een beetje vet haar niet meteen je haar te wassen. Gebruik bijvoorbeeld droogshampoo. Op die manier hoef je je haar niet vaak te wassen, wat ook betekent dat de highlights of blonde kleur langer blijft zitten. Klinkt best logisch toch?

Bron: treatwell.nl, fashionchick.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved