Health: 's ochtends citroensap drinken

Food door Fleur

Wil je je dag goed beginnen? Zodat je lichaam een gezonde start maakt, je energiek laat voelen en je vetverbranding optimaal is? Modellen, bloggers en healthfreaks zijn het er al een tijdje over eens: begin de dag met een glas lauwwarm water met citroensap! Een glas water met citroen is een lekkere en frisse manier om wakker te worden. Het geeft je een opgewekt en schoon gevoel, en je wordt er energiek van. Maar waarom is het drinken hiervan dan zo goed voor je? Lees snel verder!


Bron: caramella

Citroenwater is een supergoede manier om je dag te starten. Het is een van de makkelijkste en effectiefste ochtendrituelen die er bestaan! Het enige wat je namelijk hoeft te doen is half afgekoeld, gekookt water in een glas te doen samen met een halve, uitgeperste citroen. Dit drink je op en je kunt aan de rest van je dag beginnen! De voordelen op een rijtje:

#1: Het is reinigend
In de kruidengeneeskunde staat de citroen al lang bekend om haar reinigende werking. Citroensap bevordert de leverfunctie het hydrateren van je lichaam, wat heel belangrijk is. Als je lichaam namelijk gedehydrateerd is, gaat het minder goed functioneren. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, stress, etc. Het water met citroen werkt mee aan de hydratatie en spoelt als het ware je nieren en lever door, en geeft je lichaam meteen het nodige vocht!

#2: Het is gezond
Citroenen bevatten net zoals andere citrusvruchten een load aan vitamine C, wat onmisbaar is voor ons immuunsysteem! Vitamine C verbetert je weerstand en houdt griep en verkoudheid op afstand. Daarnaast is het goed voor je botten en tanden, die er sterker van worden. Maaaaar ze kunnen ook goed verkleuren door het zuur, dus drink je citroensap met een rietje!

Ten slotte bevat citroen ook citroenzuur (duh). Dit zuur helpt je lichaam om de mineralen uit je voeding beter op te nemen. Potassium, wat ook in citroensap aanwezig is, bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem, waardoor je minder last hebt van stress en vermoeidheid, en het helpt je bloeddruk op peil te houden.


Bron: beautifulsweetcandy

#3: Het stimuleert je spijsvertering en vetverbranding.
Het water-citroen mengseltje stimuleert je spijsvertering en vetverbranding onder meer doordat de lever goed gereinigd wordt. Met dit gezonde drankje geef je je lichaam een kickstart en val je makkelijker af: meteen na het opstaan wordt namelijk alles in jouw lichaam geactiveerd. Ook helpt het je lichaam van binnen schoon te maken waardoor je darmen beter hun werk kunnen doen. Het resultaat is dat je minder last hebt van een opgezette buik of een opgezwollen gevoel.

#4 Het is goed voor je huid
Water met citroen is supergoed voor je huid! Het gaat ervan stralen en je ziet er fris en gezond uit. De vitamine C helpt namelijk tegen puistjes en fijne lijntjes, waardoor je van binnenuit aan een mooiere huid gewerkt wordt. Citroen wordt dan ook vaak verwerkt in gezichtsreinigers!

#5: Het is lekker!
Ten slotte is water met citroensap ook nog eens gewoon heel erg lekker. Het is fris, het bevat geen calorieën, en je voelt je er super energiek door, en het is heel goed voor je lichaam. Mocht je het nou niet zo hebben op warm water, probeer het dan eens met koud water, of zelfs met prikkelend water! Met een takje munt erbij heb je ook nog eens een supergoede en gezonde vervanger voor frisdrank, en het staat heel mooi! 

Bron: prettylittlesandra

Bronnen: Naoki, Inge van Haselen, Miss Natural, Natural News. 

Wat is jouw ochtendritueel, en drink jij al water met citroen bij het opstaan?