Beauty

DIY: zo haal je gellak van je eigen nagels

Gellak is heel mooi als het er net op zit, maar na drie weken begint de uitgroei toch wel groot te worden en is het tijd om de gellak eraf te halen. Helaas zijn de nagelsalons op dit moment gesloten, dus nu wordt het tijd om je eigen nagelsalon at home te starten. Hier is een DIY om de gellak van je eigen nagels te verwijderen.

Gellak is de ideale oplossing voor verzorgde nagels: je kan namelijk zwemmen, de was opvouwen of fotoboeken lijmen zonder dat het ten koste gaat van je nagels. Je hoeft niet meer om de dag je nagels te lakken. Omdat gellak zo hard en stevig is, is de lak wel lastig om er zelf af te halen. Maar wij geven je tips om het makkelijker te maken!

#1. Benodigdheden
Alles wat je nodig hebt om de gellak te verwijderen is aluminiumfolie, watjes, pure aceton, een nagelvijl en theelepeltje.

via GIPHY

#2. Let’s start
Laat de watjes even weken in de pure aceton. Snijd ondertussen het aluminiumfolie in kleine vierkantjes. Vervolgens wikkel je het watje om je nagel heen en om het watje vast te zetten, wikkel je er een stukje aluminiumfolie omheen. Het in aceton geweekte watje moet goed tegen je nagel aandrukken, dus zorg dat de aluminiumfolie er strak omheen zit. Doe dit bij alle tien nagels en laat het voor vijftien tot twintig minuten zitten. De pure aceton zorgt ervoor dat de gel zacht wordt, zo kan je de lak gemakkelijk verwijderen.

#3. Verwijderen
Nu kan je de watjes en de folies eraf halen. De gel is nu erg zacht, dus met behulp van de nagelvijl kan je je nagels glad vijlen. Zijn er toch nog wat overige restjes? Dan kun je met het theelepeltje de restjes van je nagel zachtjes afschrapen. Tada, jouw nagels zijn weer ready voor een nieuwe lak! Je kan nu lekker experimenteren met nieuwe zomerse kleurtjes, pastel is bijvoorbeeld helemaal in. 

Het is misschien een leuk tijdverdrijf voor nu tijdens quarantaine en daarnaast scheelt het je ook geld bij de nagelsalon ;). Heb je normaal lange nepnagels en baal je dat je nu niet langs de nagelsalon kan? Lees dan hier de tips om je nagels sneller te laten groeien.

Bron: pinkgellac.nl | Beeld: iStock