Lifestyle

Dit is waarom je nu wil gaan skeeleren

Deze quarantaine tijd maakt veel mensen behoorlijk creatief. Zo worden er bijvoorbeeld allerlei tekenboeken en spelletjes uit de kast getrokken, maar ook veel skeelers worden bevrijd van hun stoflaag. We proberen allerlei manieren te zoeken om actief bezig te kunnen zijn, en skeeleren lijkt heel populair. Heb jij nog skeelers in de schuur liggen? Haal ze dan maar gauw tevoorschijn. Dit is namelijk waarom skeeleren een goed idee is.

1. Het is goed voor je conditie
Als jouw sportwedstrijden stilliggen, maar je toch een manier zoekt om je conditie op peil te houden, dan is skeeleren een goed idee. Je legt lange standen af in een hoog tempo, dus je hart en longen worden flink aan het werk gezet. Je kunt kiezen voor lange afstanden, maar je kunt ook kiezen voor interval (hard en zacht skeeleren afwisselen).

2. Je traint veel verschillende spieren
Skeeleren is een goede sport om veel spieren tegelijk te trainen. Je traint namelijk je billen, benen, buikspieren en je armen. Dit heeft te maken met het feit dat je je evenwicht moet houden, dus je traint je hele lichaam.

3. Het is leuk
Sporten voelt voor veel mensen als 'moeten', maar het kan ook gewoon leuk zijn. Skeeleren is een stuk leuker dan hardlopen, dus dat is mooi meegenomen. Je kunt makkelijker langere afstanden afleggen, en op die manier ook goed genieten van de omgeving.
skeeleren sporten
4. Je bent in de buitenlucht
Skeeleren in de woonkamer wordt lastig, dus je zult toch echt naar buiten moeten. Omdat uitjes niet meer mogen, is skeeleren dus een perfecte manier om toch nog de nodige tijd in de buitenlucht door te brengen.

5. Het is minder schadelijk voor je enkels en knieën dan hardlopen
Met skeeleren maak je een soepele beweging. Dit in tegenstelling tot hardlopen. Doordat de beweging soepeler is, belast je je enkels en je knieën tot wel 50% minder. Goed als je blessuregevoelig bent, dus.

6. Skeeleren als sport is relatief goedkoop
Als je eenmaal skeelers en bescherming hebt aangeschaft heb je verder voor een lange tijd geen kosten meer. In die zin is skeeleren dus best goedkoop. De aanschaf van goede skeelers zul je misschien even voelen in je portemonnee, hoewel goede skeelers ook helemaal niet duur hoeven te zijn, maar daar kun je dan wel een behoorlijke tijd mee door.

Bron: oomssport | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved