Food

Dit is het recept voor knoflookbrood

Wie houdt er nou niet van een stokbrood met kruidenboter of knoflook? Het is al helemaal geweldig als deze ook nog uit de oven komt. Er zijn veel verschillende manieren waarop je knoflookbrood kan maken, maar Girlscene heeft het allerlekkerste recept voor je opgezocht. Benieuwd hoe je deze maakt? Lees snel verder.

Het recept voor knoflookbrood

Ingrediënten: 

– 100 gr roomboter of margarine (gesmolten)
– 1 el knoflookpoeder
– 1 el verse peterselie (fijngehakt)
– 70 gr parmezaanse kaas
– 1 stokbrood (gesneden in plakjes van 1 á 2 cm)
– 1 tl paprikapoeder
– halve bol mozzarella 
Het recept voor knoflookbrood

Het recept voor knoflookbrood: 

➛ Verwarm de oven voor op 200°C.
➛ Meng de boter, de knoflookpoeder, de peterselie en parmezaanse kaas in een kom.
➛ Snijd het stokbrood in plakjes van 1 á 2 centimeter.
➛ Smeer het botermengsel over elk plakje.
➛ Leg het op een bakplaat.
➛ Strooi hier een beetje paprikapoeder overheen.
➛ Bak voor 10 minuten tot het brood licht geroosterd is.
➛ Snijd de mozarella in kleine strookjes van een halve centimeter.
➛ Haal het brood uit de oven en verdeel de plakjes mozarella over het brood.
➛ Leg het brood terug in de oven en laat nog 1 á 2 minuten bakken totdat de kaas gesmolten is.

Kan je geen genoeg krijgen van knoflook? Probeer deze recepten eens uit. 

Ook lekker: carpaccio bloemkool-bodem pizza

Bron: eazypeazymealz.com | Beeld: iStock