Lifestyle

Dit is wat jij kunt doen tegen menstruatiepijn

Ja hoor, het is weer de tijd van de maand… Hallo, menstruatiepijn! Sommige vrouwen hebben nergens last van tijdens hun ongesteldheid, maar er zijn ook veel vrouwen die veel menstruatiepijn ervaren. Soms kunnen de buikkrampen zelfs zoveel pijn doen dat je je bed niet eens uit kunt komen. Heel vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunst doen om menstruatiepijn te verlichten.

Menstruatiepijn? Gebruik een kruik of kersenpitzak
Een kruik of kersenpitzak is niet alleen een uitkomst wanneer je het koud hebt, maar ook vooral wanneer je last hebt van menstruatiepijn. Maak dus een kruik of kersenpitzak warm, en leg deze op je buik. Je zult al snel merken dat de krampen minder heftig worden en kunt makkelijker ontspannen.

Menstruatiepijn? Blijf bewegen
Hoewel je waarschijnlijk niets liever doet dan met een dekentje en een kop thee op de bank zitten, is het toch verstandiger om vooral te bewegen. Ga gewoon even wandelen, of trek je sportschoenen aan en ga een uurtje sporten. Bewegen zorgt voor afleiding en zal ervoor zorgen dat je minder menstruatiepijn hebt.
Menstruatiepijn? Ga jezelf masseren
Het masseren van je buikspieren helpt bij de verlichting van menstruatiepijn. Je helpt jezelf beter ontspannen wanneer je jezelf masseert op je onderbuik. Een massage is altijd fijn, maar dus nóg fijner en effectiever bij menstruatiepijn.

Menstruatiepijn? Neem een warme douche of een warm bad
Je kunt dus een kruik of een kersenpitzak op je buik leggen, maar als je iets meer tijd hebt kun je ook een warme douche of een warm bad nemen. Je komt op die manier helemaal tot rust en de warme verlicht de buikpijn. Nog een excuus om lekker lang onder de douche te staan of in bad te liggen.

Menstruatiepijn? Pijnstillers kunnen helpen
Als je bovenstaande tips niet helpen, dan kunnen pijnstillers misschien helpen. Je kunt natuurlijk een paracetamol nemen, maar je hebt ook pijnstillers die speciaal voor menstruatiepijn zijn: Aleve Feminax bijvoorbeeld. Lees wel altijd goed de bijsluiter en neem absoluut niet te veel in.

Beeld: iStock