Wanneer jij seks hebt of ongesteld bent? Facebook weet het

News door Rochell

Hoe vaak worden we er wel niet op gewezen dat we op moeten passen met wat we op onze sociale media delen? Inderdaad, behoorlijk vaak. Je moet niet zomaar dingen plaatsen zonder erover na te denken, maar je moet je ook beseffen dat je door cookies te accepteren behoorlijk wat informatie inlevert. Maar dat Facebook weet wanneer jij seks hebt of ongesteld bent, dat had je waarschijnlijk niet aan zien komen. Dit is hoe ze aan de info komen!

Er zijn ontzettend veel vrouwen die de pil slikken en er dan ook alles aan willen doen om geen enkele pil te vergeten. Een perfect hulpmiddel? Een app op je telefoon die je eraan helpt herinneren dat je je pil moet slikken. Handig voor het overzicht, en op die manier kun je ook zien wanneer je stopweek er weer aan zit te komen. Handig dat jij dit kunt zien, maar wat minder handig is, is dat ook Facebook over deze informatie beschikt.

Menstruatie-apps 

Uit onderzoek van Privacy international blijkt dat apps die gedownload zijn in de Google Play store automatisch data doorsturen naar Facebook. Deze informatie wordt zelfs doorgespeeld als je niet ingelogd bent op Facebook, en ook wanneer je helemaal geen account hebt. 

Hetzelfde onderzoek laat zien welke apps jouw informatie doorspelen naar Facebook, namelijk de apps: Maya, My Period Tracker, Ovulation Calculator, MIA en Mi Calendario. Op die manier weet Facebook niet alleen wanneer jij ongesteld bent, maar kan Facebook - mocht je dit in de app hebben doorgegeven - ook zien wanneer jij bijvoorbeeld voor het laatst seks hebt gehad. 

De reden voor deze inbreuk op je privacy? Door over deze informatie te beschikken kunnen adverteerders precies weten waar en wanneer ze reclame moeten maken. Heftig, niet? Mocht je het niet fijn vinden dat Facebook al deze informatie over je heeft, dan is het misschien een idee om een andere manier te vinden waardoor jij je pil niet vergeet.
Bron: privacy international | Beeld: iStock