Food

Dit restaurant is uitgeroepen tot beste vegetarische restaurant van Nederland

Dit jaar streden 940 restaurants om de titel 'Beste Vegetarische Restaurant' en 'Populairste Vegetarische Gerecht'. Hier zijn twee winnaars uit gekomen en natuurlijk met een hele goede reden. Hoewel restaurants hun deuren moesten sluiten, betekent dit natuurlijk niet dat we dit niet op onze bucketlist kunnen zetten.

Winnaar: 'Beste Vegatarische Restaurant'​

Met zoveel restaurants is er natuurlijk veel keuze. Toch is deze door de jury gemaakt. Bar Bistro Calypso uit Eindhoven heeft de prijs van 'Beste Vegatarische Restaurant' te pakken. Ze hebben een kaart die compleet uit plantaardige gerechten bestaat. De tweede plek ging naar de winnaar van vorig jaar, namelijk Bagels & Beans. Restaurant Touché uit Assen wist de derde plaats te bemachtigen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar Bistro Calypso (@barbistrocalypso) on

Winnaar van 'Populairste Vegetarische Gerecht'

Het populairste vega-gerecht van Nederland? Instagrammers kozen massaal voor de Tikka Masala met vegetarische kip van Eazie, die 24 vestigingen door Nederland heeft. Zij wonnen daarom ook de prijs voor 'Populairste Vegetarische Gerecht'. Van 8 t/m 14 maart 2021 vindt de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, en dus ook van De Vegetarische Restaurantweek, weer plaats. Wij zijn benieuwd welke restaurants volgend jaar in de prijzen vallen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eazie (@eazie.nl) on

Wil je zelf heerlijke vegetarische sushi maken? Check dan deze verrukkelijke recepten.

Bron: Green Foob Lab | Beeld: Green Food Lab

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved