News

Zo vaak raak jij je gezicht aan per uur en waarom je dit vanaf nu beter niet meer kunt doen

Je hoort en ziet ze overal: berichten over het coronavirus. Niet alleen wanneer je je social media bekijkt, maar ook terwijl je over straat loopt. Iedereen houdt de laatste nieuwtjes in de gaten. Iets wat je vooral niet moet doen is veel lichamelijk contact hebben met anderen, omdat de kans groot is dat er dan bacteriën worden overgedragen. En wat je dus ook niet moet doen, is constant met je handen aan je gezicht zitten. Een behoorlijke opgave, want zó vaak raken we gemiddeld ons gezicht aan per uur.

Je hebt het misschien niet eens door, maar onbewust zit je toch behoorlijk vaak met je vingers aan je gezicht. Er wordt ons geadviseerd om zo min mogelijk contact te maken met anderen, maar het is ook vooral de bedoeling om geen bacteriën in de buurt van je gezicht te krijgen. Dit voorkom je door je gezicht zo min mogelijk aan te raken.

Resultaten van het onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat we ons gezicht maar liefst 23 keer per uur aanraken. Let er maar eens op, want je zult jezelf er behoorlijk vaak op betrappen. Probeer dit vanaf nu dus zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een zakdoekje als je je gezicht aan wilt raken en hou je handen zoveel mogelijk bezig. En ook héél belangrijk: blijf vooral goed je handen wassen!

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

Must reads 👀