News

Temptation Island’s Yasmin Karssing deelt heftige foto’s van periode toen ze anorexia had

Yasmin, onder andere bekend van Temptation Island, deelt regelmatig kiekjes uit haar leven op Instagram. Hoewel de meeste plaatjes er ‘picture perfect’ uitzien, deelde ze afgelopen week iets heel anders. Ze plaatste een foto uit de periode toen ze anorexia had met daarbij een openhartig verhaal.

Yasmin Karssing had anorexia

Yasmin Karssing kennen we natuurlijk allemaal door haar deelname aan Temptation Island, waar ze samen met haar (inmiddels ex-)liefje Thomas Cox de ultieme relatietest aanging. Hoewel we ze nu het gelukkigste meisje op aarde lijkt met haar nieuwe lover Arne, ging het er vroeger heel anders aan toe. Ze deelde onlangs heftige foto’s over een zware periode uit haar leven met anorexia met daarbij een bericht. Scroll door voor de tekst die Yasmin plaatste bij de foto.

View post on Instagram
 

 

Yasmin Karssing openhartig over anorexia

Yasmin schreef onderstaande tekst bij de foto:

10 year anniversary – dat ik uit ‘t ziekenhuis werd ontslagen na 2 maanden. Anorexia verdween snel, maar wat erna kwam bleef onopgemerkt en duurde veel langer.. .
Ik kan nu sinds 2,5 jaar met trots zeggen dat ik volledig genezen ben. 🥳 Ik heb ‘t al eens verteld, maar nog nooit zoals nu gedeeld. Ik krijg altijd hartverwarmende berichten 🤍 – maar ook vraag naar advies. Onzekerheid heerst nog steeds zó erg en dat is niet altijd ongevaarlijk…
.
Anorexia heb ik maar een jaar gehad. Dat was heel duidelijk en daardoor kreeg ik veel hulp. M’n zelfbeeld was laag, werd gepest, verlies van dierbaren… dit zorgde tot ‘n dieptepunt. Niet eten was het enige waar ik nog controle over had. Dat klinkt nu erg weird in m’n hoofd, maar toen heel logisch. Het gevoel van uithongeren was verslavend, ook al vond ik mezelf ook veel te mager en lelijk.. ik kon niet meer stoppen. Ik loog alles bij elkaar en verloor mijn vrijheid en geluk. Ik wilde dood. Mijn ouders hebben het zacht gezegd niet makkelijk gehad. De eetstoornis nam mijn leven over.
.
Totdat mijn lichaam het langzaam opgaf en ik mijn leven besloot te veranderen 🧚🏼‍♀️ Ik begon steeds meer te eten en iedereen was trots op mij! Helaas resulteerde dit in controleverlies en eetbuien. Het was te laat om te stoppen. Dit gebeurde stiekem en toen ik zodanig veel aankwam, begon ik met m’n grootste angst: overgeven. 7 jaar lang. Mijn lichaam volledig uitgeput en niemand had het door.. m’n gewicht bleef stabiel en ik deed alsof er niks aan de hand was. Maar van binnen ging ik kapot..
.
Tot dat mijn moeder ernstig ziek werd en later overleed aan maagkanker. Door deze angst heb ik de kracht gevonden om met alles te stoppen. Om weer gezond te kunnen leven. Ik kon ieder moment omvallen met ‘n hartstilstand als ik zo door bleef gaan. Hoe stom dit ook klinkt, mijn moeder heeft mijn leven gered..🌟
.
Waarom ik dit nu ineens na 11 jaar deel? Ik hoop jullie te inspireren. Dat er voor iedereen een manier is om je kracht te vinden. Om te zeggen dat onzekerheid mag, maar niet altijd nodig is. Ik ben gelukkiger dan ooit met mezelf en daar kan geen enkele eetstoornis tegen op!!!💪💛
.
What doesn’t kill you, makes you stronger ♥️

Beeld: Brunopress

Must reads 👀