Travel

Birthday Bash in Sydney

Mijn verjaardag is voor mij echt een big deal. Bijna stelde ik mijn reis naar Australië uit omdat ik bezorgd was of ik daar wel het ultieme verjaardagsgevoel zou hebben. Gelukkig zaten twee van mijn twee vriendinnen ook in Australië en bracht ik de grote dag met hen door. Beste beslissing ever, want wát een avontuur was dat. 

Reisjunkie Zaira is klaar voor haar volgende avontuur. Voor Girlscene.nl neemt ze ons de komende weken mee in haar belevenissen rondom de Australische Gold Coast. Of misschien wel veel verder, want deze avontuurlijke chick ziet wel waar de reis haar brengt. Avonturen beleven, nieuwe mensen ontmoeten en vooral genieten, véél genieten. Dat is het enige wat vaststaat. Deze keer neemt ze ons mee in haar verjaardagsweekend in Sidney.

Breakfast with a view

Een van mijn vriendinnen komt uit Sydney en kent dus alle plekjes waar je als backpacker normaal gesproken niet komt. De eerste dag van mijn verjaardagsweekend regende het, maar dat mocht de pret niet drukken. We reden naar Palm Beach om daar te lunchen bij The Boathouse. Hier hebben ze echt super yummie food en een absoluut spectaculair uitzicht. Mocht je ooit in Sydney zijn en een auto tot je beschikking hebben, ga daar dan zeker heen! Je kan ook nog een mooie wandeling maken naar de vuurtoren, maar vanwege het weer sloegen wij dat even over.

Mijn verjaardags “breaky” (dat is hoe de Australiërs het ontbijt noemen) vierden we bij Speedos in Bondi Beach. Echt een aanrader als je voor een Instagrammable dish gaat. Fun fact, als je je online opgeeft voor een Birthday Meal bij Speedos krijg je 20$ korting. Na ons ontbijtje was Sydney Central ideaal om te gaan shoppen. Vooral Westfield is echt een shop walhalla. Niet alleen zijn er veel winkels, het is ook nog eens overdekt. Perfect dus voor een regenachtig dagje.

Dinner in stijl

Na dit heerlijke Australische ontbijtje en een tóp lunch moest er natuurlijk ook nog een birthday dinner plaatsvinden om mijn dag af te sluiten. Daarvoor had ik een wel héél speciaal plekje in gedachten. Eten met uitzicht op Opera House en de Harbour Bridge, wat wil je nog meer? Het restaurant heette The Squire’s Landing en is een absolute aanrader. Niet echt geschikt voor een backpackers budget, maar dat moet best kunnen op je verjaardag toch? Zelfs als je vegan eet kun je er terecht. Yay!

Na ons etentje stond het verlichtte Opera House natuurlijk op de agenda. De avond sloten we af met een drankje bij The Opera Bar en daarna was mijn verjaardag helaas ėcht voorbij. Tijd om weer terug te gaan naar Surfers Paradise, ook niet echt een straf ;-) Dat voelt tenslotte inmiddels wel als thuis.

Mochten jullie vragen hebben of meer van mijn reis willen zien dan kunnen jullie mij volgen op instagram: @zairakoole.

Xoxo Zaïra

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved