Food

Zó maak je een overheerlijke crème brûlée taart

creme-brulee-taart

Bijna iedereen is gek op toetjes. IJs, chocolademousse, frambozen citroen tiramisu en crème brûlée. Ook is bijna iedereen gek op taart. Wist je dat er een recept bestaat voor crème brûlée-taart?! Toen wij dit hoorden, liep het water al bij ons in de mond. Ben jij benieuwd hoe je deze maakt? Lees dan snel verder. 

Crème brûlée taart 

Ingrediënten:

  • 150 gr roomboter
  • 1 ei
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr aardappelzetmeel
  • 8 eierdooiers
  • 125 gr vanillesuiker
  • 125 ml halfvolle melk
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 300 ml slagroom
  • 500 gr rijst
View post on Instagram
 

Lees ook:
Recept! Zo maak je deze heerlijke aperol spritz kwarktaart

Het recept:

  • Mix de boter met een mixer glad en doe er poedersuiker bij
  • Klop dit tot het een mooi egaal mengsel is en voeg daarna het zout, vanille-extract en het ei toe en mix dit
  • Zeef de bloem en aardappelzetmeel in een kom. Voeg dit toe terwijl je het alles aan het mengen bent
  • Haal het deeg uit de kom, maak er een platte cirkel van, wikkel het in plastic folie en laat dit minimaal twee uur in de koelkast liggen
  • Haal het deeg uit de koelkast en laat het even opwarmen hierdoor kan je het makkelijker uitrollen
  • Leg wat bloem op je werkblad
  • Rol het deeg uit en doe dit in een vorm en zet voor een half uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Plaats het bakpapier over het deeg in de taartvorm en doe de rijst hierin
  • Bak de taartvorm tien minuten in de oven
  • Haal dit uit de oven en gooi de rijst weg
  • Bak dit nog eens vijf minuten
  • Haal uit de oven en laat het volledig afkoelen
  • Verander de temperatuur naar 150°C
  • Voeg de slagroom, melk, suiker, het vanillestokje en zout samen in een pan
  • Roer dit en als het kookt draai je het vuur omlaag
  • Klop de eidooiers in een kom
  • Voeg een kleine schep van het mengsel toe aan de dooiers en klop stevig
  • Druppel daarna het eiermengsel bij de rest van de room in de pan en klop dit stevig
  • Blijf dit roeren totdat de crème dik is
  • Zeef het geheel en verwijder het schuim
  • Doe het mengsel in de taartvorm
  • Doe dit voor 35 minuten in de oven
  • Haal de taart uit de oven en zet dit voor twee uur in de koelkast
  • Strooi suiker over de taart en karamelliseer dit met een gasbrander
Beeld: pinterest