Travel

Boeken maar: een vakantie met vriendinnen is heel goed voor je gezondheid

Neem samen met je besties een middagje vrij en pak de laptop er maar bij: het is namelijk de hoogste tijd om samen een trip te boeken. De kans zit er dik in dat jullie geregeld samen in de stad te vinden zijn en ook de leukste activiteiten doen. Maar vriendinnentrips? Die doen jullie veel te weinig. En daar moet verandering in komen. Een trip met je vriendinnen is namelijk héél goed voor je gezondheid en dit is waarom.

Buiten het feit om dat een vriendinnentrip natuurlijk gewoon heel erg gezellig is, zijn er verschillende redenen om er eentje te boeken. Genoeg excuses, dus!

♥ Het is goed voor je gezondheid
Volgens Elizabeth Limbardo, schrijfster van het boek 'A Happy You: Your Ultimate Prescription of Happiness', blijkt uit onderzoek dat een band tussen vrouwen heel belangrijk is voor zowel de emotionele als de fysieke gezondheid van een vrouw. Dus dames, alles voor de gezondheid!

♥ Elke avond sleepovers
Vroeger hielden jij en je vriendinnen regelmatig sleepovers, maar naar mate je ouder wordt blijft er eigenlijk niks meer over van al die logeerpartijtjes. Super jammer natuurlijk. Bij een vriendinnentrip hebben jullie niet een, maar meerdere sleepovers. Eventjes terug in de tijd!

♥ Het versterkt jullie band
De een heeft een nieuwe partner, de ander woon in een andere stad: dikke kans dat jullie elkaar niet meer zoveel zien als vroeger. En dat is oké, want het is menselijk om allemaal je eigen pad te kiezen. Een vriendinnentrip is daarom hét moment om jullie band weer helemaal te versterken en het weer net zo gezellig te hebben als vroeger. 

♥ Even weg van alle verplichtingen
Tijdens een vriendinnentrip kun jij alle verplichtingen uit het dagelijks leven even helemaal loslaten. Niet meer bezig met je werk, schoolwerk laat je thuis: jij bent alleen maar bezig met jezelf en je vriendinnen. Een goede manier om een kleine pauze te nemen.
vriendinnentrip vakantieBron: vacationbetter | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved