Lifestyle

5 handige tips om betaalbaar uiteten te gaan

Je bent niet de enige die houdt van lekker buiten de deur eten. Steak hier, sushi daar: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het liefst ga je elke dag, maar helaas werkt je portemonnee daar niet aan mee. Jammer: uiteten gaan is namelijk niet alleen lekker, maar ook supergezellig. Speciaal daarom hebben we uitgezocht hoe jij betaalbaar uiteten kan gaan. Wel zo leuk, toch?

Online aanbiedingen

Speur op het internet naar acties en fijne dealtjes. Neem eens een kijkje bij SocialDeal of Het Laatste Tafeltje: deze bedrijven bieden vaak kortingen bij verschillende restaurants aan. Ook Groupon is een optie. Bij zo’n actie of deal kan het zijn dat je enkel van een beperkte menukaart mag kiezen, maar daar staat zeker weten ook wat lekkers op. Ohja handig om te weten: zo’n voucher of bon is vaak tot een bepaalde datum geldig. Houd dit dus goed in de gaten. 

Ga doordeweeks

Je kent het wel: probeer je in het weekend een tafeltje te reserveren bij je favoriete restaurant, zit-ie he-le-maal volgeboekt. Doordeweeks is het echter veel rustiger in eettentjes en restaurants, vandaar dat er doordeweeks vaak speciale acties gelden. Bij all-you-can-eat restaurants ben je doordeweeks sowieso goedkoper uit: de prijzen liggen dan veel lager dan in het weekend. Dat wordt smullen. 

Sla de lunch niet over

“Ik lunch vandaag niet, dan heb ik straks meer ruimte voor het avondeten.” Niet echt handig als je goedkoper wil eten. Die extra ruimte moet namelijk ook gevuld worden. Dit zorgt ervoor dat je meer gaat bestellen en de rekening dus flink oploopt. Gewoon lunchen dus, dan ben je sowieso goedkoper uit. Dit geldt natuurlijk niet voor een all-you-can-eat restaurant, maar toch is het belangrijk geen maaltijd over te slaan.

Verjaardagskorting

Is het je birthday? Dan heb je een hele goede reden om uit eten te gaan. De meeste restaurants hebben namelijk speciale verjaardagsacties. Zo krijg je bij het ene restaurant een flinke korting en et je bij andere zelfs gratis! Let wel op: als jij gratis mag eten, is het vaak zo dat je met een minimaal aantal personen moet komen eten. Toch zijn jij en je besties dan alsnog goedkoper uit. Chill.

Volg je favoriete restaurants op social media

Yes, dit moet je zeker doen. De meeste restaurants delen speciale acties en kortingen namelijk via hun social media-kanalen. Volgen dus, dan weet je precies wanneer je bij jouw fave goedkoop kan gaan eten. Misschien wel in één van deze Instagram-waardige restaurantjes? Dat wordt smullen.

Bron: viva.nl, glamour.nl, cosmpolitan.com | Beeld: iStock