Lifestyle

Samen sporten met je hond? Dat kan met deze tips

Jouw hond krijgt waarschijnlijk genoeg uitlaatmomenten waarin hij eventjes buitenloopt. Wat daar jammer aan is, is dat je hond verder niet zo heel veel doet dan alleen maar wandelen. Je kan het een stuk leuker maken door je hond mee te laten sporten. Wij vertellen je welke sporten jij kan doen samen met je trouwe viervoeter.

Sporten die je kan beoefenen samen met je hond 

Joggen

Je kan natuurlijk gaan joggen met je hond. Wil jij dus een stukje hardlopen? Dat kan samen met je trouwe viervoeter. Hou er wel rekening mee dat jouw hond niet kan aangeven wanneer hij soms gewoon ergens last van heeft. Neem genoeg pauzes. Voordat je start met hardlopen met je hond is het sowieso verstandig om even voor een controle bij de dierenarts langs te gaan. 

via GIPHY

Wandelen

Wandelen is altijd leuk voor hem, maar ook voor jou. Stippel van te voren een leuke route uit die jij samen met hem kan bewandelen. Voor een echt leuk uitje kan je een wandeling langs de zee maken. Hij zou vast en zeker genieten van het water en misschien ook van de andere honden die jullie onderweg tegenkomen. 

via GIPHY

Frisbee

Jouw hond moet wel genoeg motivatie hebben om een frisbee te kunnen vangen. Is jouw viervoeter gemotiveerd en energierijk? Dan is dit een geweldig spelletje. Zowel voor jou als voor hem. Frisbeeën kun je buiten doen, op een egaal grasveld of natuurlijk zoals de meesten doen op het strand. Gebruik geen harde frisbee, maar een zachte die je kan ombuigen. Zo heeft je hond niet last van zijn gebit na een speeldagje. 

via GIPHY

Zwemmen

Ja, zwemmen! Hier moet jouw hond wel de juiste techniek voor hebben en ook genoeg motivatie. Sommige honden vinden zwemmen namelijk helemaal niks aan en durven niet eens met hun pootje het water aan te raken. Is jouw hond niet bang en is het niet zo'n hele warme dag en ook niet te koud? Dan kan jij samen met 'm het water inspringen. Wedden dat jouw hond het leuk vindt? 

via GIPHY

Haal- en brengspel

Dit is één van de makkelijkste dingen die een hond altijd leuk blijft vinden. Het haal- en brengspel. Super easy, want je pakt een bal en gooit hem weg. Het kan natuurlijk ook een ander speeltje zijn. Hoogstwaarschijnlijk rent jouw hond de bal achterna en brengt hem gelijk weer terug. Of niet... Jammer, dan moet je hem toch echt zelf gaan halen...

via GIPHY

Agility training

Jij geeft de aanwijzingen en jouw hond luistert en doet de hindernissen. Agility is geweldig voor jullie twee. Bij agility moet je namelijk echt samenwerken in een team. Samen moeten jullie de klus klaren en op die manier zorg je ook dat de band nog beter wordt. Daarnaast krijg je ook een echte opgevoede hond. 

via GIPHY

Fietsen

Op avontuur met je hondje? Dat kan heel goed door samen te fietsen. Tenminste jij fietst natuurlijk, niet de hond :-). Het is een goede lichaamsbeweging voor de viervoeter. Let wel op: sommige rassen zijn hier niet voor geschikt vanwege hun bouw of afmetingen. Hou je ook aan het ritme van de hond. Ga niet ineens heel hard fietsen en neem af en toe een pauze. Oudere honden of juist de pups kun je deze activiteit beter niet aan doen. 

via GIPHY

Yoga

Yoga samen met je hond wordt ook wel doga genoemd. Hebben jullie allebei zin in een beetje ontspanning? Doga helpt je daar een handje bij. Dit kunnen jullie twee namelijk thuis doen, maar jullie kunnen ook een echte dogales nemen. Natuurlijk hoeft je hond niet al jouw oefening na te doen. Jouw uitstraling zorgt al voor een reactie. Tegelijkertijd verbeter je de relatie met hem. 

via GIPHY

Lees ook: waarom jouw hond je beste vriend is. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook