Lifestyle

Dingen die je bij je hond doet waar hij eigenlijk een hekel aan heeft

hond-werk-hekel

Als je thuiskomt na een lange dag is er in ieder geval altijd één iemand vrolijk: je hond. Het liefst knuffel je hem dan ook meteen plat, maar misschien wist je niet dat je hond daar eigenlijk niet zo van houdt. Aan de volgende dingen die jij doet heeft je hond eigenlijk een hekel. 

1. Knuffelen

Net als dat we een goede vriendin graag knuffelen, doen we dit ook bij onze hond. Logisch, want om deze redenen ben jij stapelverliefd op je trouwe viervoeter. Toch is jouw harige lieveling daar niet altijd blij mee. Ook al bedoel je het goed, het komt eerder bedreigend over voor je hond. Hij kan het gevoel krijgen dat je hem probeert te domineren, elke hond kan hier verschillend op reageren. De ene hond is zo lief dat hij het toelaat, terwijl de ander begint te grommen.

2. Hoofdklopjes

Als iemand met zijn hand bij jouw gezicht komt, trek je je hoofd waarschijnlijk weg. Dit doet een hond net zo, omdat ze het ervaren als een indringing in hun persoonlijke ruimte. De meeste honden gaan niet meteen grommen of bijten en laten het wel toe, maar wanneer je hond z’n hoofd wegtrekt weet je genoeg.

3. Oogcontact

Wanneer iemand je recht in de ogen aankijkt vinden we dat vaak niet prettig, behalve als het iemand is die we goed kennen. Bij mensen kun je in ieder geval wel het gezicht beoordelen, dus wanneer iemand glimlacht weten we dat we ons niet bedreigd hoeven te voelen. Een hond kan onze gezichtsuitdrukkingen niet herkennen, waardoor het niet prettig voelt als we hem recht in de ogen kijken. Je hond ervaart dit als dominant gedrag.

Lees ook:
In dit mopshonden café kun je de hele dag knuffelen met hondjes

4. Verplichte sociale contacten

Net als mensen kunnen honden ook met andere honden geen klik voelen. Hierdoor komen ze dan ook liever niet in de buurt van een hond waaraan ze een hekel hebben. Als baasje zijnde wil je nog wel eens dat je hond toch contact maakt, bijvoorbeeld wanneer je beste vriendin ook een hond heeft. Jouw beestje wil eigenlijk liever naar huis, maar kan hierdoor eigenlijk geen kant op.

5. Geen regels geven

Alhoewel jij het misschien zielig vindt om je harige vriend streng te behandelen, houdt hij of zij juist van regels. Honden zijn namelijk afhankelijk van jou als leider, waardoor ze duidelijkheid juist fijn vinden. Door regels word je hond een stuk gelukkiger, dus geef duidelijk aan wat wel en niet mag.

Beeld: pinterest