Food

6 makkelijke koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wil je wat minder koolhydraten eten, maar vind je dit nog best lastig? Girlscene helpt jou een handje met 6 koolhydraatarme ontbijtrecepten. Deze ontbijtjes zijn niet alleen koolhydraatarm, maar ook nog eens superlekker én makkelijk te bereiden. Zoet, hartig, vegetarisch of niet: de keuze is reuze. Waar wacht je nog op? Aan de slag met deze koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: bananenbrood

Koolhydraatarme ontbijtrecepten kunnen heel ingewikkeld en moeilijk zijn, maar dat is deze zeker niet. Een simpel broodje zonder koolhydraten, maar mét banaan. Lekker hoor.

Ingrediënten voor 12 sneetjes:
♥ 130 gram amandelmeel
♥ 2 eetlepels kokosmeel
♥ 2 rijpe bananen
♥ 1 eetlepel geraspte kokos
♥ snufje zout
♥ snufje kaneel
♥ handje noten
♥ 1½ theelepel bakpoeder
♥ 3 eieren
♥ 2 eetlepels geschaafde amandelen

Hoe maak je het?
1. Voor je begint met het bereiden van het brood, verwarm je de oven voor op 175 graden. Pel hierna de bananen en doe ze in een blender. Mix dit tot de bananen helemaal fijn zijn.
2. Pak nu een grote kom en stop hier het amandel- en kokosmeel, de geraspte kokos, het snufje zout, het snufje kaneel en de noten in. Meng dit goed door elkaar. Makkelijk is om dit met een mixer te doen, maar met de hand gaat ook prima.
3. Als het beslag in de kom goed gemengd is, voeg je de gemalen bananen en de eieren toe. Meng dit met een garde tot een glad beslag.
4. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet ‘m in. Als dit gelukt is, verdeel je het beslag over de vorm. Garneer met het amandelschaafsel en bak het brood in 50 tot 55 minuten gaar. Smullen.

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: bananenbrood

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: gevulde avocado met ei

Eén van de fijnste koolhydraatarme ontbijtrecepten in dit artikel. Gevulde avocado’s met ei en spek. Makkelijk te maken, lekker en goed vullend. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 4 stuks:
♥ 2 avocado’s
♥ 4 eieren
♥ peper en zout
♥ snufje chili vlokken
♥ 2 plakken ontbijtspek

Hoe maak je het?
1. Je start weer met het voorverwarmen van de oven. Voor dit recept moet dat op 200 graden. Hierna snijd je de avocado doormidden en verwijder je de pit. Deze halve avocado’s leg je in een ovenschaal. 
2. Pak een lepeltje en maak hiermee het gat van de pit nog ietsje dieper. In al deze gaten giet je een eidooier en wat eiwit. 
3. Strooi de peper, het zout en de chili over de avocado’s. Snijd hierna het spek in dunne reepjes en verdeel dit over de avocado’s. Zet dit 15 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Als het goed is, zijn de eieren in jouw avocado’s na die 15 minuten gestold. Klopt? Dan zijn jouw gevulde avocado’s ready to eat.

Koolhydraatarme ontbijt recepten: ontbijtburrito

Een Mexicaanse variant, maar wel passend bij de koolhydraatarme ontbijtrecepten. Lekker veel groenten omhuld door een omelet. Klinkt niet alleen heerlijk, is-ie ook. Benieuwd waar nou precies koolhydraten inzitten? Dat lees je hier.

Ingrediënten voor 1 portie:
♥ 2 takjes peterselie
♥ 2 eieren
♥ snufje zout
♥ ¼ theelepel al-andalus kruidenmix
♥ klontje roomboter
♥ ½ avocado
♥ 4 cherrytomaatjes
♥ 1 eetlepel zure room
♥ handje ijsbergsla

Hoe maak je het?
1. Start met het fijnsnijden van de peterselieblaadjes. Meng deze hierna met de eieren, de al-andalus en het snufje zout.
2. Zet nu een koekenpan op het vuur en smelt hierin de boter. Als de boter helemaal gesmolten is, giet je het eimengsel in de pan en bak je dit in vijf minuten tot een omelet. Vergeet niet halverwege om te keren.
3. Terwijl jouw omelet in de pan ligt te bakken, snijd jij alvast het vruchtvlees van de avocado in blokjes en de tomaatjes in tweeën. 
4. Omeletje gaar? Leg ‘m dan op een bord en laat licht afkoelen. Smeer hierna in met de zure room en beleg met de sla, avocado en tomaatjes. Even dichtvouwen en klaar is Kees. Eet smakelijk!

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: ontbijtburrito

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: pancakes van havermout

Heerlijke pancakes, maar dan koolhydraatarm? Yup, het kan echt. Eén van de lekkerste koolhydraatarme ontbijtrecepten ever. Gezond en megalekker.

Ingrediënten voor 6 pancakes:
♥ 80 gram havermout
♥ 2 eieren
♥ 50 milliliter sojamelk
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ 1 eetlepel kokosolie
♥ 2 eetlepels honing
♥ 20 gram kokosvlokken
♥ 5 gram kaneel
♥ 50 gram walnoten
♥ 1 banaan
♥ snufje zout

Hoe maak je het?
1. Je start met het maken van het beslag. Hiervoor doe je de havermout, eieren, 1½ banaan, 10 gram kokosvlokken, honing, kaneel en het snufje zout in een korte kom. Mix dit met een mixer of keukenmachine tot een geheel.
2. Dit beslag oogt wat dik en daarom meng je de melk erdoor om het geheel vloeibaarder te maken. Let op: het beslag moet dikker zijn dan normaal pannenkoekenbeslag.
3. Trek de koekenpan uit de kast en zet deze op het vuur. Laat warm worden en voeg de kokosolie eraan toe.
4. Als de kokosolie goed gesmolten is, maak je drie rondjes beslag in de pan. Deze bak je op middelmatig vuur totdat beide kantje mooi goudbruin zijn. Doe dit net zo lang tot je beslag op is.
5. Stapel wat pancakes op je bord en garneer met de overige banaan, kokosvlokken en walnoten. Héérlijk.

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: havermout pancakes

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: smoothie bowl

Opzoek naar koolhydraatarme ontbijtrecepten boordevol fruit? Dan moet je zeker weten deze smoothie bowl maken. Simpel en lekker, dat wordt genieten.

Ingrediënten voor 1 bowl:
♥ 1½ kop bessen 
♥ 1½ kop amandelmelk (ongezoet)
♥ 2 eetlepels hennepzaad
♥ 1 eetlepel kokosolie (extra vierge)
♥ 1 eetlepel proteïnepoeder
♥ ¼ rijpe avocado
♥ fruit naar keuze

Hoe maak je het?
1. Mix alle ingrediënten, behalve het fruit naar keuze, tot een romige smoothie. 
2. Schenk deze smoothie in een kom en garneer met fruit naar keuze en wat hennepzaadjes. Maak er een feestje van!

Koolhydraatarme ontbijt recepten: smoothie bowl

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: wentelteefjes

Koolhydraatarme wentelteefjes: het kan. In plaats van brood, maak je zelf het ‘deeg’. In tien minuutjes staan de wentelteefjes op tafel. Succes.

Ingrediënten voor 1 portie:
♥ 2 eieren
♥ 60 gram roomkaas
♥ 1 eetlepel lijnzaad
♥ 0,5 theelepel Stevia
♥ 0,5 theelepel bakpoeder
♥ klontje boter
♥ kaneel
♥ fruit naar keuze

Hoe maak je het?
1. Pak een grote kom en mix hierin de eieren, roomkaas, lijnzaad, bakpoeder en Stevia. Voeg hier kaneel naar smaak aan toe. Mix tot een glad beslag.
2. Wat je net gemaakt hebt, is het ‘deeg’ van de wentelteefjes. Dit giet je in een diep bord en zet je voor 2 à 3 minuten in de magnetron op 900 Watt. Is het ‘deeg’ gestold? Dan kan je het bord uit de magnetron halen.
3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin het klontje boter. Bak het ‘broodje’ hierin aan beide kanten goudbruin. Net echt, nietwaar?
4. Schep je koolhydraatarme wentelteefje op een bord en serveer met fruit. Hmmm, smikkelen.

Koolhydraatarme ontbijtrecepten: wentelteefjes

Opzoek naar nog meer koolhydraatarme recepten? Dan moet je hier zijn.

Bron: fitaddicted.nl, julieslifestyle.com, makkelijkafvallen.nl, leukerecepten.nl, voedzaamensnel.nl, lowcarbchef.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀