Lifestyle

Dit waren de populairste kattennamen van 2019

Op de Girlscene-redactie zijn we dol op katten. Ze zijn lief, zacht en superschattig. Deze snoezige beestje verdienen natuurlijk ook een lieve naam. Huisdierenverzekering Petplan heeft onderzoek gedaan naar de populairste kattennamen van 2019 en kwam met een verrassende top 5. Benieuwd welke namen afgelopen jaar het meest geliefd waren onder de kattenbaasjes? Lees dan snel door.

Populaire kattennamen

Het onderzoek van huisdierenverzekering Petplan werd gehouden onder meer dan 10.000 huisdiereigenaren. Eén ding werd al snel duidelijk uit het onderzoek: de in 2019 opnieuw uitgekomen Disneyfilm The Lion King is een enorm grote inspiratiebron geweest.

Lion King

Katten werden massaal vernoemd naar de twee hoofdrolspelers Nala en Simba. Nala is enorm populair bij de poezen en bij de katers voert Simba het lijstje aan. De overige namen lees je hieronder.

Top 5 kattennamen 2019:

1. Nala
2. Simba
3. Pip
4. Luna
5. Coco

Top 5 namen voor poezen 2019:

1. Nala
2. Luna
3. Pip
4. Bella
5. Coco

Top 5 namen voor katers 2019:

1. Simba
2. Tommy
3. Max
4. Boris
5. Charlie

En, staat de naam van jouw harige vriend ertussen? Voor de top 100 kattennamen van 2019 kan je hier klikken. Héél veel kusjes en knuffeltjes aan alle Nala’s en Simba’s, geef ze maar wat lekkers van ons! Een speciaal kattenwijntje misschien?

Bron: Petplan | Beeld: iStock