Fashion

Zandloper figuur: welke kleding kan jij het best dragen?

Een smalle taille en mooie vrouwelijke rondingen zijn de kenmerken van 'het zandloper figuur'. Deze bouw is erg gewild bij de vrouwen en ook de mannen. Jij mag heel blij zijn, want als je dit leest en je hebt dit figuur, dan kan je bijna alle kleding aantrekken. Het is voor jou dus niet moeilijk om een leuke outfit uit te kiezen die goed bij jouw figuur staat. Ben jij toch benieuwd wat je het best kan aantrekken, lees dan snel mee.

Wanneer heb je een zandloper figuur? Bekijk het artikel daarover hier

Welke kleding het best dragen bij een zandloper figuur?

Zandloper figuur: tops

Getailleerde kleding staat bij jouw zandloper figuur geweldig. Het is dus onmisbaar in jouw wardrobe. De taille die jij hebt, mag je trots op zijn, dus laat het zien door het goed te benadrukken. Om jouw borsten mooier te laten uitkomen kan je kiezen voor een V-hals of een soepelvallende ronde hals als t-shirt. Je kan ook een riem om je blouse heen doen voor een extra mooi effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Zandloper figuur: jurken

Alles met vorm doet het goed bij jouw lichaamsbouw. Jurkjes zijn voor jou sowieso helemaal fantastisch, vooral jurkjes die je taille accentueren en die een mooie hals hebben. Het is zonde om iets te dragen dat heel wijd is, terwijl je een getailleerd lichaam hebt. Don't hide it girl! Wil jij echt de nadruk leggen op je zandloper figuur? Kies dan voor een wikkeljurk. 

Zandloper figuur: blazers en jassen

Ook bij de jassen categorie kan jij bijna alles hebben. Ga voor jassen en blazers die jouw vormen accentueren. In tegenstelling tot de andere figuren, kan jij juist ook de korte jassen goed dragen. Ga voor een jas met een tailleriem, dat staat jou vast prachtig. 

Zandloper figuur: broeken

Toch één nadeeltje: lage en rechte broeken kan jij beter overslaan. Dus de boyfriend jeans modellen kan je bijvoorbeeld beter laten liggen. Jouw rondingen komen zoveel mooier uit als jij een high waisted broek aantrekt. Wil je pantalons dragen? Deze doen het bij jou ook heel goed. Kies in ieder geval niet voor de vormloze broeken. 

Zandloper extra tips:

1. Kokerrokken staan ook awesome bij jou.
2. Draag geen overvloed aan sieraden. Deze leiden af van je lichaam. Ga bijvoorbeeld voor de minimalistische oorbel
3. Laat je mouwen stoppen ter hoogte van je taille. 
4. A-lijn jurken kan jij ook makkelijk aan doen.
5. Ga voor stoffen als: jersey en zijde, deze zorgen ervoor dat je kleding vrouwelijker lijkt. 
6. Grove breisels en stoffen zijn een no go voor jou. 
7. Vermijd zoveel mogelijk horizontale lijnen en kleurcontrasten op het breedste deel van je lichaam. Dit zorgt ervoor dat de aandacht niet naar je  taille gaat. 

Good luck. En vergeet niet: het is natuurlijk helemaal aan jezelf wat jij aan wil trekken.

Bron: Flashmagazine.be, Fashionchick.nl | Beeld: Getty Images, iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook