Lifestyle

Deze dingen kun je beter niet zeggen tijdens een ruzie

Ruzie hebben we allemaal wel eens: met je moeder, je lover of je bestie. Dat is ook helemaal niet erg, maar sommige dingen kun je beter niet zeggen tijdens een verhitte discussie. Deze uitspraken maken de ruzie namelijk alleen maar erger en staan ook het goedmaken ook in de weg. Handig dus, om de volgende keer deze woorden niet hardop uit te spreken. Geloof ons: dat is beter voor iedereen...

Soms floep je er tijdens zo'n ruzie wel eens iets uit wat je eigenlijk niet had moeten zeggen. Grote kans dat je achteraf spijt hebt en de ander zich gekwetst voelt. Benieuwd welke dingen jij echt niet in de heat of the moment moet zeggen? Lees dan snel door.

"Doe rustig"

Volgens mij weet je dit zelf dondersgoed: zodra iemand 'doe rustig' zegt, slaan de stoppen júist door. Deze zin maakt de ander vaak juist nog bozer dan hij of zij al is en dat wil je écht niet. Daarnaast: degene met wie je ruzie hebt weet heus wal dat-ie wat rustiger moet doen, maar doet hoef jij hem of haar echt niet onder de neus te wrijven.

"Wat jij wil"

Deze zin is enorm populair bij mensen die een discussie proberen te ontlopen of de échte confrontatie proberen te vermijden. Stop hier onmiddellijk mee. Je weet zelf echt wel wat je wil en wat het met je doet, dus zeg het ook gewoon. Je geeft de ander namelijk het gevoel dat je niks om hem, haar of de relatie geeft. 

Dit kan je beter niet zeggen tijdens een ruzie

"Het valt wel mee"
Helaas, helaas. Misschien dat het voor jou wel meevalt, maar dat kan je niet voor de ander bepalen. De ruzie is immers niet voor niets ontstaan. Het beste is om je fout toe te geven, dan geef je de ander het gevoel dat haar of zijn mening ertoe doet. Het uitpraten van een ruzie gaat dan ook veel sneller en makkelijker. You can do this.

"Dat is niet waar"
Deze zin wordt enorm vaak gebruikt in ruzies en discussies, maar kan je dus beter vermijden. Het is logisch dat jij het ergens niet mee eens bent of gelijk wil krijgen, maar op deze manier werkt dat niet. Luister altijd goed naar de ander, laat hem of haar uitpraten en kom dan met argumenten die je kan onderbouwen. Dat is het allerbelangrijkst, zomaar wat roepen heeft juist een negatief effect.

"Ik heb hier geen zin in"
Nee, wie wel? Een ruzie is nooit leuk, maar het ontlopen ervan kan de situatie juist verergeren. Ga de discussie aan en praat jullie meningsverschil uit. Soms moet je nou eenmaal iets doen waar je eigenlijk geen zin in hebt, we zijn immers geen kleine kinderen meer. Wist je trouwens dat als jij en je lover ruzie maken over deze dingen, jullie geen gezonde relatie hebben?

"Je doet altijd..."
Begin tijdens een ruzie nooit zinnen met 'je' of 'jij'. Dit kan namelijk erg vijandig en beschuldigend overkomen. Dit is het laatste wat je wil: als jullie eenmaal elkaar over en weer gaan beschuldigen, is de kans klein dat er een goed einde aan de ruzie komt. Er worden dan dingen gezegd die je niet meent en waar je achteraf spijt van krijgt. Voorkomen dus! Praat in plaats daarvan vanuit jezelf "Ik begrijp niet waarom..." of "Ik ben gekwetst door..." Grote kans dat hij of zij zo eerder naar je wil luisteren.

We know: het is moeilijk om deze woorden echt nóóit meer te gebruiken tijdens een ruzie. Probeer het in ieder geval zo min mogelijk te doen, dan zal de ruzie vast snel uitgepraat zijn. Succes! 

Bron: flair.nl, viva.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook