Lifestyle

Heb jij ruzie met je beste vriendin? Zo lossen jullie het samen op

Je zou niet zonder je beste vriendin kunnen. Ze is er voor je als je liefdesverdriet hebt, maar ook wanneer je een gat in de lucht springt van blijdschap. Jullie wisselen daarnaast jullie hele kledingkast met elkaar uit, gaan non-stop naar festivals en bingewatchen alles op Netflix. Maar soms, heel soms, kun je haar écht niet uitstaan en belanden jullie in een ruzie. Dit wordt gevolgd door een dagenlange silent treatment. Hoe los je dit dan nog op?

1. Neem wat tijd voor jezelf
Meestal heeft het geen zin om meteen na jullie ruzie op te lossen. Jullie zijn dan nog allebei boos en hebben geen begrip voor elkaars kant van het verhaal. Neem allebei even wat tijd om af te koelen. Kom na een paar uur of dagen weer bij elkaar om de situatie objectief te bekijken. Waar ging het nou echt over?

2. Kijk naar de oorzaak van de ruzie
Probeer rustig te bespreken waardoor de ruzie is ontstaan, haal hierbij geen oude koeien uit de sloot die er niet toe doen. Focus je alleen op de huidige situatie. Ga na of je iets is wat je anders gedaan zou kunnen hebben in de situatie. 

3. Bespreek elkaars gevoelens
Eigenlijk willen jullie allebei begrepen worden. Het is dus belangrijk dat jullie naar elkaars gevoelens kunnen luisteren en elkaar laten uitpraten. Probeer vanuit je eigen gevoel te praten, anders heb je kans dat je vriendin zich gaat verdedigen. 

4. Niemand is perfect
Iedereen maakt fouten en niemand is dus perfect. Verwacht dus ook niet dat je alles goed hebt gedaan. Probeer in te zien waar je zelf misschien verkeerd zou kunnen zitten, en verontschuldig je hiervoor. Dit zal een positief effect hebben, je vriendin zal dit vanuit haar kant dan waarschijnlijk ook doen. Je komt er al gauw genoeg achter hoe je vriendin in dit soort situaties met je omgaat, en of ze dus geen neppe vriendin is. 

5. Zand erover
Wanneer jullie beiden alles hebben gezegd wat jullie wilden, sluit het dan ook af. Plan samen weer leuke dingen in zoals een bioscoopavondje om het helemaal te vergeten.

Is het weer goed en wil je samen met je beste vriendin in de herfstvakantie wat leuks doen? Dit zijn de leukste dingen die jullie samen kunnen doen. 

Beeld: iStock

Must reads 👀