Food

It’s a wrap: Koreaanse biefstukwraps met frisse groenten

Op zoek naar een heerlijk recept die je helemaal kunt aanpassen naar jouw wensen? Zoek dan niet langer: deze Koreaanse biefstukwraps met groenten zijn hét. Met enkele simpele aanpassingen maak je dit recept helemaal eigen en dat in slechts 25 minuten. Benieuwd hoe je dit fantastische gerecht maakt? Lees dan snel verder.

Recept: biefstukwraps met frisse groenten

Dit Koreaanse recept is afkomstig van HelloFresh en scoorde maar liefst 3,3 van de 4 sterren. Lekker gerechtje dus! Helemaal chill: je kan dit recept helemaal naar jouw wensen aanpassen. Vervang bijvoorbeeld de biefstuk voor een vegetarisch biefstukje of ga voor een groente wrap in plaats van een witte tortilla. Héérlijk.

Dit heb je nodig voor vier personen:

❥ 2 teentjes knoflook
❥ 2 rode pepers
❥ 400 gram biefstukreepjes óf 400 gram vegetarische biefstuk (2 bakjes)
❥ 16 takjes verse koriander
❥ 8 naturel, meergranen, volkoren of groente tortilla wraps
❥ 4 centimeter verse gember
❥ 60 milliliter sojasaus
❥ 2 komkommers
❥ 1 limoen
❥ 250 gram witte kool en wortel
❥ 2 eetlepels olijfolie
❥ 8 eetlepels witte wijnazijn
❥ 4 theelepels suiker
❥ zout naar smaak

Zo maak je het:

1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Snijd hierna de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Schil de gember en rasp of snijd deze specerij fijn. Verwijder tot slot de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de peper fijn. 
2. Voor stap twee heb je de ingrediënten nodig die je net zo mooi hebt gesneden. Meng de rode peper, de knoflook en de gember met de sojasaus en de olijfolie in een kom. Snijd daarna de biefstuk in stukjes van één tot twee centimeter en leg ze in de marinade. Laat de biefstukstukjes minimaal 15 minuten marineren. Eet jij liever geen vlees? Ga dan voor vegetarische biefstuk, ook enorm lekker. Hier vind je nog meer makkelijke en snelle vegetarische recepten.
3. Schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Dit kan je heel makkelijk doen met een aardappelschiller of kaasschaaf. De schil laat je trouwens gewoon zitten: deze is hartstikke goed voor je. Pak er weer een kom bij en meng hierin de witte wijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng dit op smaak met zout en zet deze zoetzure komkommer apart. Schep het wel af en toe door, hierdoor trekken de smaken namelijk goed in. 
4. Terwijl de zoetzure komkommer goed intrekt en de biefstuk ligt te marineren, snijd jij de koriander grof en de limoen in parten. Wikkel de tortilla wraps in aluminiumfolie en verwarm deze twee tot drie minuten in de oven. Tip: ga voor volkoren, meergranen of groente wraps. Enorm gezond en mega lekker.
5. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht even tot de pan goed heet is en schep er dan de biefstuk mét marinade in. Bak dit in twee tot drie minuten rondom bruin, de biefstuk van binnen mag nog rosé zijn.
6. Haal de wraps uit de oven en leg ze op een bord. Vul ze met de rauwe groentemix en verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over. Knijp er wat limoensap over uit, bestrooi met koriander en serveer met de overige komkommer. Eet smakelijk!

Opzoek naar nog meer heerlijke recepten? Hier vind je er eentje voor pulled chicken met koolsla. Hmmm, dat wordt smullen.

Bron en beeld: HelloFresh.nl

Must reads 👀