Lifestyle

Sport jij altijd na je werk? Met deze 6 tips hou jij het vol

Verzet jij je elke dag met moeite na het harde werken rechtstreeks naar de sportschool? Hoe hou jij dan de motivatie erin? Terwijl jij weet dat je er uiteindelijk een goed gevoel van krijgt, is het wel vrij moeilijk om er heen te gaan. Wij geven je de beste tips, zodat jij met veel energie op de sportapparaten verschijnt.

Op deze manier ga jij wel sporten na het werk 

1. Beloon jezelf

Jij bent hard genoeg bezig met al die work-outs, het wordt ook weleens tijd dat je jezelf een beloning geeft. Neem bijvoorbeeld na de training een lekkere smoothie en plof op de bank met een bakje ijs van Ben & Jerry’s. Dat wordt zeker genieten.

via GIPHY

2. Neem een snack na het werken

Het is niet verstandig om net voor het sporten een hele maaltijd naar binnen te zitten werken, kies daarom voor een kleine snack. Eentje die een beetje vult, maar niet te veel is. Je wilt immers juist voorkomen dat jij tijdens het sporten last krijgt van je buik…

3. Wees niet te streng 

Heb jij jezelf aangehouden om elke keer als je gaat sporten een lange krachttraining te doen? Mmm begrijpelijk, maar misschien houd dat je juist tegen om op te staan. Stel daarom niet al te hoge eisen wees een beetje flexibel naar jezelf toe.

4. Kleed je om op het werk

Nee, je hebt geen tijd om nog naar huis te gaan, want de kans is groot dat je energielevel alleen maar zakt. Het is dus niet handig om eerst langs huis te gaan, waar jij hoogstwaarschijnlijk op de bank gaat hangen en niks gaat doen. 

Sneakers en hakken 5. Kies een sport die je leuk vindt

Duh… Misschien klinkt dit heel logisch, maar kies serieus een sport die jij leuk vindt. Iets waarvoor jij je bed uitkomt en waar jij na het werk nog heen wilt gaan. Heel overdreven ook, maar het werkt uiteindelijk wel om jouw motivatie terug te vinden. 

6. Samen sporten

Want hoe leuk is het om samen met je beste vriendin te gaan sporten? Jullie kunnen elkaar aanmoedigen in de zware tijden en elkaar opbeuren als het nodig is. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om met iemand te kunnen praten en waar jij alles aan kwijt kan. 

Extra tip: zet je work-out in je agenda, zo kan jij niet meer onder de training uitglippen. Good luck!

Beeld: iStock