Lifestyle

Science says: uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn drinken

rode-wijn

Heel goed nieuws meiden, uit onderzoek blijkt namelijk dat één uur zwoegen in de sportschool gelijk staat aan een glas rode wijn drinken… Lees vooral verder, want dit moet je horen! 

Één uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn

De onderzoeker Jason Dyck kwam erachter dat één uur sporten gelijk staan aan een glas rode wijn toen hij de antioxidant resveratol onderzocht. Dit antioxcidant heeft een goed effect op je gezondheid en zit onder andere in fruit, noten, en dus ook in wijn. Het lijkt met dit stofje dus alsof je een uur aan het sporten bent, doordat het bewegingen kan nabootsen en hiermee krijg je hetzelfde resultaat als dat je in de sportschool aan het trainen bent.

Als je dacht dat het niet beter kon, dat kan het wel, want de antioxidant kan jouw prestaties in de gym ook nog eens verbeteren… Mocht je meer een liefhebber van witte wijn zijn, dan moet je jezelf toch echt weer naar de sportschool sleuren, want dit effect krijg je echt alleen van rode wijn!

Lees ook:
Proost: 10x vegan wijn die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen

Heel veel glazen wijn staat niet gelijk aan uren in de gym

Don’t get to excited om meteen een hele fles rode wijn achterover te gooien, want het stofje werkt alleen bij één glas en daarnaast blijft beweging ook nog steeds heel erg belangrijk. Zo wordt door onderzoekers aangeraden om minstens 60 minuten per dag te bewegen, omdat een glas rode wijn niet alle voordelen van bewegen kan vervangen. Dus mocht je nu je sportschool abonnement al bijna hebben opgezegd kun je daar beter nog even een paar keer over nadenken… Maar hé, bekijk het aan de positieve kant een rood wijntje met je vriendinnen op zijn tijd is natuurlijk veel gezelliger en je bereikt hetzelfde als dat je jezelf helemaal in het zweet werkt!

een uur sporten gelijk aan glas rode wijn

Bron: Fem-FemBeeld: Pinterest