Beauty

Babyhaartjes verbergen: wij geven je de do's en don'ts

Je komt net onder de douche vandaan en je hebt je haar gewassen. Met al je energie föhn jij je haar droog, maar zonder enig succes. Je ziet het gelijk in de spiegel, die vervelende babyhaartjes komen elke keer na het wassen tevoorschijn. Super irritant! Maak je vooral geen zorgen, want jij bent zeker niet de enige. Maar de vraag is wel: hoe zorg je ervoor dat ze niet opvallen? Wij hebben een aantal do's en don'ts voor je opgesteld. Lees en kijk snel mee. 

Wat je niet moet doen

1. Scheren of waxen van je babyharen
We snappen het, soms is het moeilijk om het aan te zien, maar dat betekent niet dat je heel sporadisch je babyharen moet laten verdwijnen. Tenzij je net zoals Kim Kardashian een hele kostbare laserbehandeling wil en kan betalen. Het haar zal immers alleen maar terug groeien, helaas...

2. Knippen
Zoals we net al aangaven bij het scheren of waxen, geldt voor knippen eigenlijk precies hetzelfde. Maar als je gaat knippen, is het ook nog eens zo dat je babyharen er waarschijnlijk alleen maar lelijker uit komen te zien. Naast dat komen ze ook nog eens twee keer zo snel terug als je haar weer gaat groeien. 

3. Te veel haarlak of gel
Deze twee zijn de boosdoeners en zorgen voor een vette look en dat is ook niet de bedoeling. Smeer of spuit de haarlak of gel er een beetje in, je ziet zelf wel in de spiegel hoeveel jij kan gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen. Heb je een strakke staart of knot in? Kam het dan naar achter, zo blijven ze mooi op hun plek. Of los het op zoals de queen Beyonce deed.

Beyonce babyhaarWat je wel moet doen

1. Gebruik je tandenborstel als kam
Ja, dit is echt waar: je kan je tandenborstel gebruiken als kam. Een borstel is namelijk soms veel te groot om jouw babyhaartjes naar jou te laten luisteren. Leuk beauty geheimpje: spuit op je wenkbrauwborstel of ongebruikte tandenborstel een beetje haarlak en kam je babyharen naar achteren. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, merk je dat er niks beter is dan het gebruiken van jouw oude tandenborstel voor je babyhaartjes. 

2. Kies voor een zijde of satijnen kussen
Kies voor een zijde of satijnen kussen in plaats van een kussensloop van katoen. Waarom? In tegenstelling tot katoen, helpt zijde het vocht vast te houden om jouw droge lokken te voorkomen. Zo voorkom je dat je babyharen pluizig worden tijdens het slapen, dus doe die kussensloop voor eens en altijd weg :-).

3. Omarm de babyharen 
Wij hebben je natuurlijk tips gegeven, maar dat betekent niet dat je ze voor altijd moet verbergen. Natuurlijk is het niet fijn als ze niet meewerken, maar dat is prima! Uiteindelijk moet je er toch mee kunnen omgaan. Maak bijvoorbeeld een leuke losse vlecht en zorg ervoor dat ze ook een onderdeel worden van de vlecht. Dit kan allemaal zonder producten te gebruiken. Je kan ook een staart uitproberen, net zoals Rihanna hier heeft gedaan. Good luck!

Rihanna babyharen

Bron: Byrdie.com, GlamourMagazine.co.uk | Beeld: Getty Images 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook