Beauty

Dit zijn de belangrijkste dingen die jij moet weten over haar laseren

Je kunt je lichaamshaar met allerlei verschillende methoden laten verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan scheren, harsen en waxen. Maar wat je ook kan doen is het haar laseren. Een effectieve methode die ervoor zorgt dat je haartjes een stuk langer wegblijven. Haar laseren is dus een goede manier om van al die ongewenste haartjes af te komen, maar je moet er wel het een en ander over weten. In dit artikel lees je de belangrijkste info over haar laseren.

Haar laseren wordt steeds populairder onder vrouwen. Een paar bezoekjes aan een salon en de haartjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Echter kost zo’n bezoekje aan de salon natuurlijk wel meer dan wat wegwerpscheermesjes. De prijzen verschillen per salon, dus houd daar rekening mee als je interesse hebt.

Hoe werkt haar laseren precies?
Er wordt een verkoelende gel op de huid gesmeerd, welke het branderige gevoel vermindert. Tijdens het haar laseren worden de haartjes verwijderd door kleine lichtflitsen. De specialist gaat met een apparaat over de huid, welke de lichtflitsen uitstraalt. De lichtflits wordt omgezet in warmte en die warmte wordt naar de haarwortel geleid. Op deze manier wordt het complete haartje vernietigd. Zo simpel werkt haar laseren.

Hoe vaak moet je haar laseren?
Haar laseren vergt veel geduld, want het duurt even voordat jouw haartjes definitief verdwenen zijn. Hier zijn namelijk ongeveer 5 tot 8 behandelingen voor nodig. Hoe lang het precies duurt hangt af van de plek die jij laat ontharen, je huidtype en de kleur van je haar.

Is haar laseren geschikt voor jou?
Bijna iedereen kan zijn/haar haar laseren. Echter is het wel van belang dat je haartjes pigment hebben en dus donkerder zijn dan je huidskleur. Blonde of grijze haren zullen dus moeilijk tot niet te verwijderen zijn. Wanneer je haartjes niet donker genoeg zijn zal het apparaat ze niet kunnen herkennen en dus ook niet kunnen verwijderen.

Wat zijn de voor- en nadelen van haar laseren?
Voordelen:

  • Haar blijft uiteindelijk langer weg
  • Je hoeft het niet zelf te doen
  • Scheren is verleden tijd
  • Geen stoppels

Nadelen:

  • Je hebt meerdere behandelingen nodig
  • Het kan pijn doen
  • Het is duur
  • Je moet de zon zowel voor als na de behandeling 4 weken vermijden

Bron: vindalleinfo.nl | Beeld: iStock