Lifestyle

Last van overmatig zweten? Zó kun jij die zweetplekken verminderen

Overmatig zweten is iets waar veel mensen last van hebben. Iedereen die hiermee te maken heeft weet hoe vervelend het kan zijn. Je moet rekening houden met de kleding die je aantrekt en je hebt al geregeld met je armen tegen je lichaam aangezeten om je zweetoksels niet op te laten vallen. Overmatig zweten kan je onzeker maken, maar gelukkig zijn er wel wat dingen die je ertegen kunt doen. Dit zijn dé tips tegen overmatig zweten.

1. Houd rekening met de stof van je kleding
Wanneer zweetvlekken in je kleding zichtbaar zijn door overmatig zweten kun je je behoorlijk ongemakkelijk voelen. Het is daarom ook heel belangrijk dat je rekening houdt met welke stoffen je draagt. Vermijd synthetische stoffen zoals acryl. Draag liever katoenen kleding. Vergeet dus niet het etiketje van dat ene leuke jurkje te bekijken voordat je 'm koopt, want door overmatig zweten laat jij die waarschijnlijk toch in de kast hangen.

2. Kies voor een sterkere deodorant
Een inkoppertje, maar wel echt belangrijk: kies voor een sterke deodorant. Er zijn deodoranten op de markt gebracht die speciaal gemaakt zijn voor mensen die overmatig zweten. Probeer je hier dus in te verdiepen en kies er eentje die voor jou het beste werkt.
overmatig zweten zweetvlekken zweetoksels3. Maak gebruik van laagjes
Als jij bang bent dat jouw zweetplekken te zien zijn in die outfit die je morgen aan wilt, dan is het verstandig om met laagjes te werken. Overmatig zweten zorgt ervoor dat zweetplekken eerder zichtbaar worden, dus je kunt beter een extra shirt onder die trui aantrekken om het zweet 'op te laten vangen'. Er bestaan tegenwoordig zelfs speciale shirts met met okselpads, die ervoor zorgen dat er ook bij overmatig zweten geen zweetplekken te zien zijn.

4. Vermijd pittig eten
Pittig eten kan overmatig zweten verergeren. Dus als jij vaak pittig eet en last hebt van overmatig zweten, dan weet je dat dit mede hierdoor kan komen. Probeer het pittige eten te verminderen en kijk wat dit op den duur met je lichaam doet. De kans zit er namelijk dik in dat je al een stuk minder zult zweten.

5. Zorg dat je altijd deodorant bij je hebt
Als jij last hebt van overmatig zweten, dan kun je maar beter goed voorbereid de deur uit gaan. Zorg ervoor dat je altijd deodorant in je tas hebt zitten, voor het geval je merkt dat je meer gaat zweten of wanneer je jezelf ruikt. Er is niets vervelender dan met je oksels tegen je lichaam gedrukt zitten om te verbergen dat je zweet. Deo is dan dus je redder in nood!

6. Let op de kleuren van je kleding
Zweetplekken vallen bij bepaalde kleuren kleding eerder op dan bij andere kleuren. Lichte kleuren zoals grijs, oranje, geel, en lichtblauw zullen er bij overmatig zweten eerder voor zorgen dat jouw zweetplekken opvallen. De zweetplekken zijn minder goed zichtbaar in kleuren als donkerblauw, zwart en rood bijvoorbeeld. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved