Beauty

Dankzij rijstwater laat jij je haar sneller groeien

Wil jij graag lokken als Rapunzel, maar groeit je haar niet zo hard als je zou willen? Rijstwater zou wel eens uitkomst kunnen bieden. Van dit water wordt je haar niet alleen langer, maar ook een stuk dikker. De benodigdheden heb je al in huis, dus ook nog eens goed voor je portemonnee! Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder.

Rijstwater laat je haar groeien

Rijstwater is precies wat je denkt dat het is: water waarin je de rijst hebt laten weken. Blijkbaar blijven er na het weken op koolhydraat gebaseerde stoffen achter in het water. Inositol is er daar eentje van. Deze vitamine-achtige stof zit ook vaak in middelen om kaalheid en dun haar te behandelen. Inositol versterkt namelijk je haar. Super effectief en helemaal gratis. Love it.

Heb jij krullend haar? Lees dan dit artikel over de Curly Girl Methode.

Rijstwater laat je haar groeien

Zo maak je rijstwater

Dit wondermiddel hebben we te danken aan een eeuwenoude Japanse traditie genaamd yu-su-ru. Japanse vrouwen wasten hierbij hun haren met rijstwater om het sterker te maken. Super, maar hoe maak je dat rijstwater dan? Simpel: pak een kopje rijst, een kopje water (of iets meer als je dik en/of lang haar hebt) een vergiet, een lege kom en een pot. Was de rijst eerst erg goed, je wil immers geen chemicaliën of stof in je haar. Hierna schenk je de rijst samen met het water in de lege kom. Roer dit goed tot het water een wit kleurtje krijgt. Laat dit een half uurtje weken en schenk het daarna door het vergiet in de pot. Het vergiet vangt de rijst op en de pot het rijstwater. Jouw haargroeimiddel is klaar om gebruikt te worden.

Zo gebruik je rijstwater

Nu je het wondermiddel hebt gemaakt, is het natuurlijk wel zo handig om te weten hoe het werkt. Ook dit is enorm makkelijk: was eerst je haar met je eigen shampoo en spoel hierna het rijstwater door je lokken. Het goedje spoel je niet meer uit. Tip van Girlscene: meng het rijstwater met een lekker ruikende, natuurlijke olie, zo ruikt je haar niet de hele dag naar rijst. Wel zo handig, nietwaar? Ook een optie: spuit het rijstwater met een sproeiflacon door je haar. Na een week zie je al resultaat! Hier vind je nog meer tips om je haar sneller te laten groeien.

Bron: glamour.nl, vogue.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved