Beauty

Krullenbollen opgelet: De Curly Girl Methode is dé methode voor de perfecte krul

1

Meiden met krullen kennen het probleem: Inmiddels heb je alle haarproducten al een keer gebruikt, maar niks lijkt te werken. Zit je haar een keertje goed, dan lukt het daarna nooit meer om het zo te krijgen. Toch mag je hartstikke trots zijn op jouw krullen, maar kan het verzorgen ervan niet net even wat makkelijker? Zeker wel, hier is de Curly Girl Methode speciaal voor ontwikkeld. Benieuwd hoe deze methode jouw krullen kan laten glanzen? Lees dan snel verder.

De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode is speciaal ontwikkeld voor het verzorgen van natuurlijk krullend haar. Je verzorgt hierbij je krullen op een bepaalde manier, zodat je haar sterker wordt en het zijn glans en krul terugkrijgt. Klinkt lastig, is het niet. Door bepaalde producten niet of juist wel te gebruiken laat jij je krullen weer stralen. Het brein achter deze methode is krullenbol Lorraine Massey, zij schreef ook het boek 'Curly Girl: The Handbook'. Dit boek is handig, maar niet noodzakelijk. De Facebookgroep 'The Curls Cult - Curly Girl Method NL' wordt door velen ook als 'krullenbijbel' gezien. Beide hulpmiddelen geven aan dat sulfaten, siliconen en minerale oliën een no-go zijn. Deze ingrediënten kan je beter vermijden omdat ze een laagje om je haar heen leggen waardoor het niet meer kan ademen. Hierdoor droogt je haar uit en ontstaat er pluis. Dit willen we natuurlijk niet, daarom laten we je kennis maken met Curly Girl Methode. De methode die jouw krullen weer laat dansen.

Curly Girl Methode

Curly Girl Methode: dikte, krultype, porstiteit en elastisiteit

De Curly Girl Methode start met een onderzoek. Om erachter te komen welke producten perfect zijn voor jouw krullen, moet je opzoek gaan naar jouw haareigenschappen. Dit doe je aan de hand van vier testen:

1. Dichtheid en dikte
Allereerst kijk je naar de dichtheid en de dikte van je haar. De dichtheid betekent het aantal haren op je hoofd. Is jouw hoofdhuid bijna niet te zien? Dan heb je dik haar. Kan je jouw hoofdhuid makkelijk zien? Dan heb je dus dun haar. De dikte meet je aan de hand van een haar, dit kan je zien en voelen. Zie je jouw haar bijna niet als je hem tegen het licht houdt? Dan heb je erg fijn haar. Als jouw haar gemakkelijk door je vingers glijdt heb je dik haar. Beide niet? Medium it is.

2. Krultype
Krultype betekent simpelweg de vorm van jouw krul. Vergelijk jouw krul met onderstaande post en kies jouw type krul. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door C r y s t a l (@curlycrystal) op

3. Porositeit
Porositeit, wat is dat? We begrijpen dat je hier niet '1, 2, 3' een beeld bij krijgt. We zullen het verklappen: Het gaat er hierbij om hoe goed je haar vocht kan absorberen en vasthouden. Dit kan je meten door bij te houden hoe lang het duurt voor jouw haar droog is. Bij een hoge porositeit is je haar binnen twee uur droog, haar met medium porositeit is droog tussen de vier en zes uur en bij een lage porositeit van het haar duurt het langer dan acht uur voor je haar droog is.

4. Elasticiteit
Het is belangrijk om de elasticiteit van je haar te weten, zo kom je er namelijk achter of je haar proteïne nodig heeft. De test is simpel: Allereerst, was je haar. Pak hierna een haar en rek deze uit. Breekt hij direct af? Je haar heeft een lage elasticiteit en bevat té veel proteïne. Breekt je haar niet snel? Dan heb je een normale elasticiteit. Je hebt een hoge elasticiteit wanneer de haar na ver uitrekken niet afbreekt. Je haar heeft dan een tekort aan proteïne. 

Zo werkt de Curly Girl Methode

De start van de Curly Girl Methode is voor iedere curly girl hetzelfde. Je begint met de final wash, hiermee was je alle rotzooi uit je haar. Kies een shampoo met sulfaten, bijvoorbeeld de Kruidvat Europrofit Shampoo. Dit doe je één keer en daarna nooit meer. De volgende stap is het aanbrengen van een verzorgend haarmasker. Laat deze maximaal een uur zitten en spoel dan uit met lauwwarm water. Breng nu conditioner aan in de punten, ga ondersteboven hangen en knijp de krullen er als het ware in. Belangrijk is dat je dit niet uitspoelt, conditioner zorgt namelijk voor een goede hydratatie. De laatste stap van jouw eerste keer is het droogknijpen van je haar met een hydrofiele/microvezel handdoek. Dit type handdoek is erg belangrijk, gewone handdoeken kunnen je haar namelijk beschadigen. Vergeet niet ondersteboven te gaan hangen, dan krijg je het mooiste effect.

Vanaf nu wordt de Curly Girl Methode een persoonlijk avontuur. Ga op de Facebook-pagina opzoek naar de beste producten voor jouw haar en houd daarbij rekening met je haareigenschappen. Voor inspiratie kan je onderstaande video van Paulien Tilstra bekijken. We wensen je heel veel succes en hopen dat jouw krullen weer gaan shinen.

Bron: cgproducts.eu, haarpro.nl, aukjeswereld.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 7 dagen geleden Jacquelina

    Bij bron staat cgproducts.eu, dat is de engelse versie van cgproducten.nl. Beter de nederlandse versie vermelden

  1. 1