Beauty

Zó houd jij verzorgde haarpunten (en kun je dat kappersbezoek nog even uitstellen)

Iedere vrouw wil wel de dag door gaan met prachtige, verzorgde lokken. Geen gespleten of beschadigde haarpunten, dat is een vereiste. Als jij wil dat je haar er - ook weken na een kappersbezoek - goed uit blijft zien, dan zul je wel het een en ander aan verzorging moeten doen. Alleen als jij lief bent voor je kapsel zul je die lokken hebben die jij het liefste wilt. In dit artikel lees je hoe jij jouw haarpunten het beste kunt verzorgen, en dat kappersbezoek dus nog even uit kunt stellen.

☆ Plantaardige olie
Olijfolie, zonnebloemolie of kokosolie doet wonderen wat betreft het verzorgen van je haar. Kies een olie en breng deze voor het slapen gaan aan op je haarpunten. Doe je haar hierna in een staart en doe een plastic boterhamzakje om je staart heen. Ga hiermee slapen en haal het zakje er de volgende ochtend weer vanaf. Je haar zal er een stuk gezonder uitzien en daarnaast ook nog eens veel zachter aanvoelen.

☆ Vermijd hitte
Het gebruik van een stijltang, krultang of föhn is niet bepaald bevorderlijk voor de conditie van je haar. Natuurlijk is het leuk om je haar voor een feestje eens even flink onder handen te nemen, maar probeer dit niet te vaak te doen. Stijl dus bijvoorbeeld niet iedere dag je haar. Föhn je haar ook vooral niet als het nog nat is, want de hitte zal je haar dan beschadigen en gespleten punten veroorzaken. Maak je wel gebruik van een krul- of stijltang? Breng dan van tevoren een beschermende olie aan.

Wist je dat je je haar ook prima kunt krullen zonder krultang? In dit artikel vind je de 5 beste manieren.
haarverzorging kapsel☆ Gebruik een haarhersteller na het douchen
Wanneer je je haren hebt gewassen is het belangrijk dat je je haar droog dept met je handdoek. Als je haar niet meer druppelt en droog begint te worden, dan is het verstandig om een haarherstellende crème in de puntjes te smeren. De crème geeft je haar de extra voeding die het nodig heeft, wat ervoor zorgt dat je minder snel last krijgt van gespleten haarpunten.

☆ Was je haar niet te vaak
Hoe verleidelijk het misschien ook is: was je haar liever niet te vaak. Was je haar ongeveer 2 á 3 keer per week en voeg na de shampoo ook een conditioner toe. Als het haar vaker nat is, wordt het zwakker en is de kans groter dat het afbreekt. In het begin is het misschien lastig om je haar minder vaak te wassen, maar op een gegeven moment zal het gaan wennen. Als je het gevoel hebt dat je haar vettig is, dan kun je in plaats van het haar te wassen ook heel goed een droogshampoo gebruiken. Veel minder schadelijk en ook nog eens een stuk sneller én makkelijker.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook