Beauty

De 5 beste manieren om haar te krullen zonder krultang

26

Wie houdt er niet van mooie krullen in het haar? Girlscene wel! Maar we kunnen ons voorstellen dat je niet elke keer zin hebt om de krultang erbij te pakken. Trouwens… wie heeft daar sowieso iedere ochtend tijd voor? Daarom deelt Girlscene vijf manieren waarop je je haar kunt krullen zonder dat je maar een krultang nodig hebt. Lees maar mee!

De vijf beste manieren om je haar te krullen zonder krultang hebben een klein beetje voorbereiding nodig. De meeste manieren kun je zelfs 's avonds voor het slapen doen zodat je 's ochtends wakker wordt met mooie krullen. Perfect!

Vlechten + stijltang
De eerste manier blijft een klassieker. Het haar vlechten is namelijk één van de makkelijkste methodes om een krul in het haar te krijgen. Hierbij heb je twee opties: 1. Ga met licht vochtig (gevlochten) haar slapen of 2. vlecht het haar 's ochtends en ga er een paar keer overheen met een hete stijltang. Beide manieren zorgen ervoor dat de krul de hele dag blijft zitten.

Je kunt ervoor kiezen om één grote vlecht te maken in het midden, maar je kunt ook je haar verdelen in twee vlechten. Houd je van een strakke krul? Maak dan allemaal kleine vlechtjes. Hoe meer vlechtjes je maakt, hoe strakker de krul wordt.

Papillotten
Papilloten zijn ideaal voor meiden die zich pas net verdiepen in het krullen van het haar zonder hitte. Het is namelijk een eenvoudige techniek en bovendien kun je makkelijk met papillotten slapen. Erg handig als je 's ochtends weinig tijd hebt! Je hoeft namelijk alleen maar de papillotten eruit te halen en het haar door te kammen.

Zo ga je te werk: borstel allereerst je haar door zodat je geen klitten meer hebt. Daarna steek je de bovenste helft van het haar op, want je begint met de onderste laag. Pak elke keer een pluk van een paar centimeter breed (afhankelijk van de dikte van het haar) en rol de pluk van de punt tot de aanzet in de papillot. Je houdt de papillot aan beide uiteinden vast terwijl je het omhoog rolt. Eenmaal bij de aanzet van het haar zet je de papillot vast door de uiteinden naar elkaar toe te vouwen.

Ook met papillotten geldt hoe meer papillotten, hoe kleiner de krul. Heb je liever een slag in het haar? Kies er dan voor om grote plukken haar om de papillotten te draaien.

Rollers
Rollers is nog zo'n klassieke manier om je haar te krullen. Tegenwoordig doe je dat op ontelbaar veel manieren trouwens. Je hebt rollers die je warm maakt, maar ook gewoon koude rollers of zelfklevende rollers... Wat je maar fijn vindt om te gebruiken! Warme rollers zijn perfect voor 's ochtends vroeg, omdat de warmte ervoor zorgt dat de krul sneller in het haar zit. Slaap je liever met rollers in je haar? Ga dan voor koude rollers die je vastzet met clips of nog beter: kies zelfklevende rollers.

Begin met een baan bovenop het hoofd (in het midden) en rol het tegen de klok in richting de haaraanzet. Hoe je de rest van de rollers draait is een kwestie van smaak. De één vindt het mooi als de krullen naar buiten gaan terwijl de ander het mooi vindt als de krullen richting het gezicht vallen. 

Ook hierbij geldt hoe meer rollers je gebruikt, hoe meer krullen je krijgt. Let wel op dat grote rollers enkel voor volume zorgen. 

Haar rondom vingers föhnen
Zie je bovenstaande opties niet zitten? Probeer dan het volgende eens. Föhn je haar semi-droog, spray eventueel een sea salt spray in het haar en droog vervolgens het haar compleet door plukjes haar om je vinger te draaien. Hierbij richt je de föhn dus op de pluk en je vinger, waardoor het tegelijkertijd droog wordt en een vorm aanneemt. Et voilà!

Haarband
Tot slot de haarband methode. Ben je een dummie als het op haar aankomt? Dan is dit zeker iets voor jou. Je doet namelijk een elastieken haarband om je hoofd. Vervolgens pak je een pluk aan de zijkant van het hoofd en die wikkel je om het bandje heen. Dit herhaal je totdat er geen pluk haar meer loshangt. Vervolgens ga je met deze Heidi hair do slapen en word je 's ochtends wakker met krullen. 

Beeld: iStock

 

 

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

26 reacties

 • 4 maanden geleden Maudsstory

  Ik heb geen krullen, maar toch interessant artikel om te lezen.

 • 4 jaar geleden Shirley May van Putten

  Zie mijn manier voor krullen zonder hitte. Het enige wat je nodig hebt zijn 2 elastiekjes! http://www.maysfairytale.nl/Beauty,Fashion,Sport,food,lifestyle,make-up/haar/

 • 4 jaar geleden soynienke

  papilottenn

 • 4 jaar geleden sharon

  Snel en makkelijk geld verdienen

  https://www.cash4ladies.nl/aanmelden.php?ref=70121

  Mijn hoogste uitbetaling ooit was 100 euro

 • 4 jaar geleden lienskuuh167

  ik pak een oude handdoek ofzo en rol dat n mn haar als papillot en dat slaapt lekkerder je kan hier ook filmpjes van op vinden op youtube

 • 4 jaar geleden lufjoe eleetje

  Oke een paar wist ik al maar hier een paar tips:

  - De vlechtjes en die haarband werken alleen met VOCHTIG haar!!! (Nat is beter)

  - Als je heel veel vlechtjes doet gaat je haar kroesen of je moet het willen (als je het juiste kapsel gebruikt staat het bij sommige echt heel erg mooi!!!!

  - Soms maak ik mijn haar een klein beetje nat en draai het niet om mijn vinger maar maak ik er een soort gedraait touw van 2 a 5 min laten zitten en je krijgt een heel klein beetje krullen echt heeeeeel erg zacht.

  - er bestaat spray ( is echt super handig in de zomer) daar krijg je hele mooie strandkrullen van!!!!

  SUC6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 4 jaar geleden anoniem

  Neeee slapen met rollers of papillotten slaapt echt niet lekker!! Hebben jullie dat zelf wel is geprobeerd?

  DON'T TRY THIS AT HOME! :P

 • 4 jaar geleden Kraplapje

  Oh die met die haarband is zeker de moeite waard om te proberen.

 • 4 jaar geleden Loesss,

  Die met haarband werkt juist super goed ! Gewoon een nachtje in laten zitten

 • 4 jaar geleden Sen

  Lol, heeft niet gewerkt.

 • 4 jaar geleden Amber

  die met die haarband werkt echt voor geen meter lol

 • 4 jaar geleden Sabine

  Echt goede tips!!

 • 4 jaar geleden snowwhite

  Ik slaap met van die "Miley Cyrus" knotjes in en dat werk echt super!

 • 4 jaar geleden Fashionized

  Met papillotten ziet het er echt niet uit vind ik persoonlijk. Ik krul mijn haar altijd met mijn stijltang (:

 • 4 jaar geleden Veins

  Die haarband werkt echt niet bij mij. Het zijn niet eens krullen, maar golven die je bijna niet ziet.

 • 4 jaar geleden claessarah

  Ik heb uit mezelf krullen. Maar als ik er maak, maak ik heel veel kleine krulletjes of ik doe het met de haarband dat gaat nog het beste!

 • 4 jaar geleden אריה

  die met de haarband werkt egt goed

 • 4 jaar geleden janneke

  Oh god. Ik weet nog wel dat ik een paar jaar geleden papillotten in had gedaan voor het slapen. Het zag er niet uit en kwam veel te laat op school omdat ik nog moest douchen etc om mn haar normaal te krijgen, drama ochtend was dat.

 • 4 jaar geleden NEZ

  leuk!

 • 4 jaar geleden Sen

  Ik ga dat met die haarband proberen. Echt mooie krullen heeft ze gekregen!

 • 4 jaar geleden Mariëte

  De beste manier word vergeten, door je stijltang een slag te draaien krijg je hele mooie krullen

 • 4 jaar geleden wousje

  Ik heb op YouTube ook wel eens filmpjes gezien waarbij papieren stroken gebruikt werden om haar te krullen

 • 4 jaar geleden Roww

  Ik heb een keer met vlechtjes geslapen, god wat was ik blij dat het in de vakantie was want het zag er niet uit, alsof ik me vinger in het stopcontact gedaan had xs

  Verder blijven de krullen bij mij nooit zitten, zelfs niet met een hele bus haarlak xd

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  hmm handige tips, alleen sommige werken totaal niet bij mij!!

  zoals al die kleine vlechtjes. ik krijg dan een soort (lelijk) rasta/ontplofte poedel haar

 • 4 jaar geleden Laraa.LL

  meestal met papillotten! Ik ga die met de haarband proberen!

 • 4 jaar geleden Edina

  Als ik krullend haar wil slaap ik altijd in een vlecht! Mijn haar wordt dan echt super mooi en het werkt elke keer!

 1. 1