Health

Waarom je 'Het Geluksdieet' van Carolina van Dorenmalen wil volgen (+WIN!)

In 2017 lanceerde Carolina van Dorenmalen van @foodie_ness het boek ‘Geluksfactor 10’ en ze heeft hierna niet stilgezeten. 1 januari 2020 bracht ze namelijk ‘Het Geluksdieet’ uit, hierin staat het verband tussen geluk en voeding centraal en ga je opzoek naar mentale én fysieke gezondheid. Je gelukkiger voelen is het doel, afvallen komt daarna vanzelf. Wij spraken Carolina van Dorenmalen over haar nieuwe boek. Benieuwd waarom jij ‘Het Geluksdieet’ moet gaan volgen? Lees dan snel verder.

Met 'Het Geluksdieet' word je je gezondste en gelukkigste ik

‘Het Geluksdieet’ staat ervoor om vrouwen binnen vier weken hun gezondste en gelukkigste ik te laten vinden. Dit proces werkt van binnen naar buiten. Deze vier weken zijn opgedeeld in verschillende thema’s waarin de meeste vrouwen zich wel kunnen herkennen. Denk aan hormonen, de cyclus van de vrouw, slaapproblemen, stress en social media. Inspiratie voor de thema’s haalde Carolina uit haar eigen leven.

De powervrouw heeft ‘Het Geluksdieet’ geschreven nadat ze zelf in een vervelende periode zat. Tijdens deze periode is ze opzoek gegaan naar manieren om weer omhoog te krabbelen. Ze kwam erachter dat ze zichzelf met voeding kon helpen en helen en wil dit nu graag overbrengen aan andere vrouwen. ‘Het Geluksdieet’ helpt vrouwen weer fysiek sterk te worden, emotioneel in balans te komen, positieve energie, een stralende huid en sterke nagels te krijgen. Carolina: “Na het volgen van ‘Het Geluksdieet’ voel je je weer sterk en dat straal je ook uit, dit heeft een enorm positief effect op je spiegelbeeld.” ‘Het Geluksdieet’ is voor elke vrouw waarvan hun gezondheid en geluk wel een boost kan gebruiken. Van studenten tot moeders met kinderen en alle anderen daartussenin: ‘Het Geluksdieet’ is voor iedereen.

cover Het Geluksdieet

'Het Geluksdieet' is niet té streng en betaalbaar

De methode die Carolina heeft bedacht is niet té streng en is te doen voor iedereen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een regulier, vegetarisch of vegan schema voor jouw geluksdieet. Ook belangrijk: de recepten zijn niet te duur en niet te moeilijk. Zo schrijft Carolina in haar boek: “De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden met relatief weinig, goed verkrijgbare én betaalbare ingrediënten.” Chill! Elke nieuwe week start met een Track & chase, waarmee je de vooruitgang van je mentale gezondheid simpel bij kan houden. Na de vier weken heb je voldoende geleerd om al die kennis in je eigen leven toe te passen. Hoe je dat doet? Dat lees je in het laatste hoofdstuk.

Kwarkbol Het Geluksdieet

'Het Geluksdieet' werkt van binnen naar buiten

‘Het Geluksdieet’ is anders dan alle andere kook- en dieetboeken: belangrijk is de vooruitgang die van binnen plaatsvindt. “Hoe jij je mentaal voelt of erin zit, om vervolgens naar buiten toe resultaat te krijgen. Dat is belangrijk” aldus Carolina. Dit is het tegenovergestelde van wat ons de afgelopen tijd wordt voorgehouden. Veel methodes, dieetboeken of gezondheidsgoeroe’s focussen enkel op de kilo’s op de weegschaal: maatje 36 en een sixpack om mee te pronken op Instagram, maar die tijd is voorbij. Die echte tevredenheid over hoe je je voelt in combinatie met hoe je eruitziet bereik je daar namelijk niet mee.

Geen calorieën tellen

‘Het Geluksdieet’ draait de aanpak om: je moet mentaal goed in je vel zitten om fysiek resultaat te kunnen boeken. Zo worden de calorieën bij recepten bijvoorbeeld weggelaten. Carolina: “Ik wil mensen ervan weerhouden om te kijken naar de cijfers. Het letten op calorieën kan erg dwangmatig gaan werken, zelfs geforceerd en geobsedeerd. Door deze eruit te laten hoop ik mensen te forceren uit te gaan op wat ze voelen in plaats van zich te focussen op het aantal calorieën die ze binnenkrijgen.”

Pita Shoarma Het Geluksdieet

Wat je erin stopt, komt er ook weer uit

De belangrijkste les die Carolina met haar geluksdieet aan vrouwen mee wil geven is dat wat je erin stopt er ook weer uit komt. Ze doelt hiermee op het bekende gezegde ‘je bent wat je eet’, maar ook op het effect van binnen op buiten. Carolina: “Wat jij er qua effort en liefde in stopt bij jezelf, dat krijg je ook weer terug.” Daarnaast wil ze vrouwen meegeven dat álles altijd goed komt. En zo niet, dan toch! Op de vraag waarom vrouwen ‘Het Geluksdieet’ moet volgen, heeft Carolina een mooi antwoord: “Het is een hele kleine investering in jezelf en echt een fantastisch groot cadeautje. Dat cadeautje móét je gewoon uitpakken en ervaren hoe leuk het is!”

'Het Geluksdieet' is vanaf 1 januari 2020 verkrijgbaar

Met het geluksdieet streef jij dus in vier weken naar geluk en maak je een enorme mentale én fysieke groei door. De vraag is dus niet óf je ‘Het Geluksdieet’ moet gaan volgen, maar wanneer je gaat beginnen! Vanaf 1 januari 2020 is Carolina’s boek verkrijgbaar, perfect om te koppelen aan je goede voornemens dus. Momenteel is Carolina druk bezig met het organiseren van een hele toffe, grote boeklancering. Wij kunnen niet wachten. Ook heel leuk: Carolina vertelde ons dat ze bezig is met een foody programma voor RTL4 waar ze enorm veel zin in heeft. In 2020 kunnen we dus erg veel van deze inspirerende vrouw verwachten. Yay!

Carolina van Dorenmalen Het Geluksdieet

WIN: 'Het Geluksdieet' van Carolina van Dorenmalen
Wil jij heel graag 'Het Geluksdieet' van Carolina van Dorenmalen zelf uitproberen? Dan hebben we heel erg goed nieuws voor je. Wij mogen namelijk een aantal boeken weggeven. Volg de volgende stappen en wie weet heb jij straks 'Het Geluksdieet' wel in huis. 

Wat moet je doen om kans te maken?
Dit is wat je moet doen:
1. Volg Girlscene op Facebook en Instagram
2. Laat hieronder jouw doel voor 2020 achter. Vergeet niet je adresgegevens + je e-mailadres in te vullen, want dan komt de prijs goed bij de winnares terecht!

Laat hier jouw doel voor 2020 achter om kans te maken op het boek 'Het Geluksdieet'

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved