News

Bij Lizzy Perridon’s Litchy kun je designerjurkjes huren

Je kent het wel: je hebt een feestje en je hebt een prachtige jurk gescoord om in te shinen. Na het feestje belandt de jurk achterin de kast en doe je hem nooit meer aan… Voor sommige meiden is een zelfde jurk dragen zelfs een no go. Zonde! Influencer Lizzy Perridon komt met de perfecte oplossing: Litchy. Bij Litchy kan je namelijk een partyproof dress huren! Lees snel verder, want jij wilt dit gegarandeerd voor de feestdagen.

Eén keer dragen en daarna nooit meer 

Stel je voor: je hebt een feestje of een gala en je koopt een waanzinnige jurk. Vervolgens draag je ‘m één keer en nooit meer. Herkenbaar? Je jurkje verdwijnt voor altijd in de kast en zie je hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug. Eigenlijk leggen we liever niet voor één avond een groot bedrag voor jurk, want hey, dat is zonde van je portemonnee én voor het milieu.

Lizzy Perridon introduceert: Litchy

Insta-babe Lizzy Perridon had het zelfde probleem. Ze kocht elke keer weer een leuk jurkje en wilde dan voor de volgende gelegenheid wéér een ander jurkje scoren. Ze bedacht daarom een briljant concept en noemde dit Litchy (vernoemd naar haar bijnaam). Bij Lizzy’s winkel Litchy, gevestigd in Amsterdam, kies je een jurk uit en deze kan je dan huren voor drie dagen. Girlscene’s Lincy sprak Lizzy over haar geweldige idee, dus lees snel verder.

View post on Instagram
 

Designerjurkjes huren bij Litchy

Bij Litchy huur je dus je eigen designerjurkje. Hoe leuk is dat? Perfect als je geen geld hebt om een jurk te kopen, als je snel uitgekeken bent op de items in je kledingkast of het een echte no go vindt om een item twee keer te dragen ;-). Aan iedereen heeft Lizzy gedacht, van studerende meiden met wat minder budget tot meiden die iets meer hebben te besteden en houden van high end merken. Litchy richt zich op een brede doelgroep van 18 tot 40 jaar. “Ook moeders kunnen een bezoekje brengen aan de winkel” aldus Lizzy.

Goed om te weten: in de winkel kom je alleen geen basic fashion items tegen. Mocht je op zoek zijn naar iets standaards is Litchy geen optie. Zoals we eigenlijk ook niet anders gewend zijn van Lizzy, zijn de jurken uitgesproken, maar het zijn ook weer geen ‘circus items’.

Deze merken vind je bij Litchy

“Het belangrijkste van de designjurkjes is dat het er cool, trendy en hip uitziet. Je zou ook nooit iets zien in de winkel wat niet van deze tijd is.” Er hangen wel wat simpelere jurkjes, maar die zien er toch wel weer cool uit. Lizzy vindt het daarnaast belangrijk dat iedereen zich mooi en zelfverzekerd voelt in een jurkje. “Dat ene momentje verdienen we allemaal.” Lizzy maakt dan van te voren zelf een selectie van de items. Welke merken we kunnen verwachten? Denk aan merken zoals: For Love & Lemons, Rotate, Gucci en Attico, Sandro, Balmain en Isabel Marant.

View post on Instagram
 

Katertje?

Heb je trouwens een heftige feestnacht achter de rug (in je prachtige outfit) en lig je op bed met een hangover? No worries, Litchy heeft een haal- en brengservice in Amsterdam. Woohooo! Perfecte timing tijdens de feestdagen. Haar slogan is daarom niet voor niets: Why should you buy

Influencers x Litchy

Verschillende influencers maken inmiddels al gebruik van deze handige service. Zo droeg Yara Michels tijdens een feestje een jurk van Litchy en ook Monica Geuze en Vivian Hoorn zijn al gespot in een prachtige outfit.

Yara Michels Litchy

Prijzen Litchy

Jij bent nu natuurlijk super benieuwd of een jurkje huren bij Litchy nog binnen jouw kerstbudget past. De jurkjes van Litchy zijn gelukkig super betaalbaar. Waar je voor designeritems normaal de hoofdprijs betaalt, huur je bij Litchy al een jurkje vanaf €55. Ben je op zoek naar een exclusieve jurk? Dan betaal je wel een wat hoger bedrag (€75-€100 of meer). Wil je de jurk een dagje extra huren? Daar komt dan per dag 10% van de huur bovenop de prijs. Je hebt dus zelf in de hand hoeveel je uitgeeft. Als dit geen geweldig idee is, dan weten wij het ook niet meer! De jurkjes zijn te huur in de maten S tot en met L. Wij weten waar we onze outfit voor oud & nieuw gaan scoren…

Waar vind je Litchy?

Een bezoekje brengen aan de Litchy store? Dat kan! De winkel is dagelijks geopend vanaf 12:00 uur en je vindt de winkel aan de kerkstraat 131 in Amsterdam.

Beeld: Getty Images