Lifestyle

Dit is waarom het slecht is als je een te strakke bh draagt

Iedere dag dragen wij, meiden, een bh. Het blijf altijd moeilijk om een perfecte bh te vinden. Soms kan het ook per ongeluk voorkomen dat je een te strakke bh koopt, maar vanaf nu ga je deze fout niet meer maken, want wij hebben de nadelen van een te strakke bh voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies of je een goede bh draagt.

Nadelen van een strakke bh 

1. Pijn of irritatie
Als je ooit een te strakke bh draagt en bij het afdoen een rode streep ziet, kan het betekenen dat er iets mis is met de beugel van je bh. Het kan ook zijn dat die te veel beweegt, daardoor staat er wrijving. 

2. Pijnlijke ribben
Wanneer je na het afdoen van je bh pijn krijgt aan je ribben, betekent dit tijd voor een andere bh. Meestal is de bh op dat moment veel te strak en ben jij toe aan een nieuwe. 

3. Hoofdpijn
Het zou niet gelijk als eerst in je opkomen, maar een strakke bh kan wel degelijk zorgen voor hoofdpijn. Als je spieren namelijk een langere tijd onder spanning staan kan dit zorgen voor hoofdpijn. 

4. Kortademigheid
Een verkeerde bh-maat kan zorgen dat jij niet effectief ademhaalt, zoals je eigenlijk hoort te doen. De bh beperkt de borstbeweging en daardoor krijg jij last van kortademigheid.

5. Nekpijn
Het grootste nadeel van een strakke bh is dat het je spieren belast. Als het dagelijks pijn begint te doen, is het tijd voor verandering. Wanneer je een pijn ervaart komt de steun die je krijgt niet van de borst, maar van de nek. Zodra je nekpijn krijgt, slaat dit door naar het hoofd.

6. Rugpijn
Die te strak zittende beugel helpt nou ook niet bepaald om een flexibele rug te krijgen. De beugel beperkt de bewegingen in je bovenrug. Hoewel ruggenwervels er juist zijn om te kunnen bewegen, word je rug hier stijver door.

Zo weet jij of je bh goed zit

1. De schouderbandjes moeten niet te strak zitten, maar ook niet zo los dat ze van je schouders afglijden. Zijn je bandjes te strak? Verstel ze even wat losser.

Bh strakke bandjes

2. Snijd je bh-band in je lichaam? Dan draag je waarschijnlijk een te kleine omvangsmaat. Onder de bh-band moeten twee vingers passen. Heb je je bh al op het meest losse haakje geprobeerd vast te maken en helpt dit niet? Dan is het tijd voor een andere bh. 

3. De cups van je bh moeten mooi aansluiten aan je borsten. Komen je borsten boven de cup uit of krijg je een soort van dubbele borsten? Dan bestaat er een kans dat je cups te klein zijn. 

Weet je niet zeker of je nou een te strakke bh draagt? Dankzij deze eenvoudige truc zie je meteen of je de verkeerde bh-maat draagt. Ben je er nog steeds niet achter? Vraag het dan aan een deskundige medewerker in een winkel. Good luck!

Bron: Hunkemoller.nl, Bustle.com | Beeld: iStock