Lifestyle

Aan de slag: met deze toffe kersttrends is jouw huis binnen no-time kerstproof

Het klinkt misschien nog wat ver weg, maar over een paar weken is het toch echt al kerst. Dat betekent veel gezelligheid met vrienden en familie, maar het moet natuurlijk ook een beetje sfeervol zijn binnenshuis. En die kerstsfeer, die kun je al creëren met een paar simpele dingen. Dus maak maar snel een middagje vrij zodat je huis helemaal ready is voor kerst. Dit zijn de kersttrends van 2019!

Kersttrends 2019 ☆ Gouden accessoires
Goud is dé trend dit jaar en mag dus ook zeker tijdens de kerstdagen niet ontbreken. Wij begrijpen dat een goudgekleurde muur misschien wat te veel van het goede is, maar wat je wel kunt doen is wat accessoires in deze kleur toevoegen. Kleine gouden beeldjes, een gouden klok, gouden kandelaren: i’s all about the details. In dit artikel vind je de mooiste gouden accessoires voor in huis!

Kersttrends 2019 ☆ kerstcactus in plaats van kerstboom
De kerstboom is niet weg te denken tijdens de kerst. Of toch wel? Een aantal weken geleden zagen we een nieuwe trend voorbijkomen en dat kan weleens dé nieuwe boom van dit jaar worden. Dit jaar is het namelijk hip om die standaard den te vervangen door een kerstcactus! Een heel leuk idee voor als jij niet zoveel ruimte hebt. Pas alleen wel op met het versieren van de boom, want het is en blijft natuurlijk een cactus. Autsj!
Kersttrends 2019 ☆ Sok aan de openhaard
De sok aan de openhaard is een trend die al ontzettend lang bestaat. Heb jij een open haard – of iets wat erop lijkt – in huis? Hang dan ook dit jaar weer die sok op! Naast dat de kerstsok heel veel bijdraagt aan de gezellige kerstsfeer in huis, kun je er misschien ook nog eens een cadeautje in verwachten… 

Kersttrends 2019 ☆ Kaars / waxinelichthouders met donkere tinten
De donkere, warme tinten zijn deze kerst helemaal in trend. We willen natuurlijk zoveel mogelijk gezellige lichtjes en kaarsjes, dus daar hebben we ook houders voor nodig. Kies voor de donkere tinten in plaats van voor pastel. De kleur zal prachtig staan wanneer er kaarsen bij branden.

Kersttrends 2019 ☆ Planten, veel planten
Het liefst zien we de woonkamers deze kerst helemaal vol met planten. Nee, helemaal vol is misschien wat overdreven, maar planten mogen zeker te zien zijn deze kerstdagen. Misschien leuk om deze groene planten ook nog eens te versieren met lichtjes?

Kersttrends 2019 ☆ (neppe) schapenvellen
Denk je aan kerst, dan denk je al snel aan het woord ‘knus’. Allemaal samenzijn tijdens het kerstdiner, of in de avond lekker met een dekentje op de bank liggen. Maar ook jouw huis mag knus worden gemaakt en dit kan heel goed met behulp van (neppe) schapenvellen. Gebruik de vellen als decoratie en vul die bijvoorbeeld weer op met de gouden accessoires zoals we hierboven hebben genoemd. 

Kersttrends 2019 ☆ Fairy lights
Fairy lights kunnen het hele jaar, maar vooral tijdens kerst mag je die dozen vol met sfeerverlichting weer van de zolder halen. Lichtjes in de kerstboom hebben de meeste mensen sowieso al, maar je kunt nog veel meer met die lichtjes. Hang bijvoorbeeld een strook met fairy lights aan de muur of vul de vensterbank ermee op. Meer inspiratie nodig? Lees dan dit artikel. 

 

Beeld: iStock

Must reads 👀