Food

Dit is waarom sommige mensen niet van groente houden

Worteltjes, broccoli en spruitjes... Vooral als kind hield je totaal niet van groente, maar nu begin je het steeds meer te waarderen. Althans, de meeste mensen dan... Sommige mensen houden namelijk nog steeds niet van groente. 'Hoe kan je nou niet van groente houden?' en 'Je moet het gewoon leren eten' zijn opmerkingen die mensen die niet van groente houden vaak horen, maar eigenlijk kunnen ze er niks aan doen.

'Ik lust geen groente'

Hoewel het voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld is om 's avonds een portie groente te eten, slaan sommige mensen dit maar al te graag over. Ze vinden groentes bijvoorbeeld bitter of juist smaakloos. Dit kan natuurlijk ook liggen aan je opvoeding: als je vroeger nooit groente hebt leren eten vind je het waarschijnlijk nu ook niet lekker en ook de manier waarop groenten worden klaargemaakt kan een rol spelen. Toch verwachten we van volwassen mensen wel dat ze groente eten, maar oordeel niet te snel. Uit onderzoek blijkt nu dat mensen die van groente houden daar vaak niks aan kunnen doen. 

Groenten

Genen zijn de oorzaak

Ook al hadden we het misschien niet verwacht, als je niet van groente houdt kan dit aan je genen liggen. Dit blijkt uit onderzoek van de American Heart Association. De manier waarop je je smaakpapillen ontwikkelt hangt af van de genen die je erft. Iedereen erft twee soorten van een smaakgen genaamd TAS2R38, blijkt uit het onderzoek. Deze soorten smaakgen heten AVI en PAV. Degenen die twee gen exemplaren van AVI erven kunnen goed tegen bittere smaken, degenen die een combinatie van het gen AVI en PAV erven kunnen bittere smaken beter proeven, maar voor degenen die twee gen exemplaren van PAV hebben is de bittere smaak erg aanwezig.

We weten het, dit klinkt erg lastig allemaal, maar het komt er op neer dat sommigen van ons dus gevoeliger zijn voor bittere smaken, hierdoor lusten deze mensen geen groente. Het is dus niet zo gek dat sommige mensen niet van groenten houden, het is genetisch bepaald. 

Wil je meer groente leren eten? Houd dan deze tips aan.

Bron: womenshealthmag.com | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook