Food

De ultieme tips om meer groente te eten

Je weet vast nog wel dat je moeder vroeger zat te zeuren dat je meer groente moest eten. Misschien is groente nu nog steeds niet je favoriete eten. Toch is groente super gezond en belangrijk om er genoeg van te eten. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je helemaal niet van groente houdt? Met deze kleine aanpassingen eet jij meer groente zonder dat je het je veel moeite kost!

1. Groentechips
Je kunt zelf gemakkelijk chips maken van groente. Gebruik bijvoorbeeld wortel, bieten, pastinaak en pompoen. Snijd de groentes in dunne plakjes en besprenkel ze met olie en je favoriete kruiden. Leg ze in de oven en wacht tot ze knapperig zijn. Als je klaar bent kun je zout of andere kruiden toevoegen die je lekker vindt en klaar zijn je gezonde chips!

2. Sla wraps
Tortilla wraps zijn ideaal. Je kunt ze gebruiken voor lunch, avondeten of gewoon tussendoor. Gelukkig hebben we hier ook een gezonde vervanger voor. Gebruik in plaats van wraps blaadjes sla. Het klinkt misschien raar, maar je kip smaakt ook prima als het in een blaadje sla gewikkeld is.

3. Courgette als pasta
Bijna iedereen is dol op spaghetti en lasagne. Om nog vaker te kunnen genieten van je favoriete pasta hebben we een gezonde oplossing voor je. Vervang de lasagnebladen en de spaghetti voor courgette. De spaghetti vergt wel veel geduld, want je moet je courgette in hele dunne sliertjes snijden. 


Bron

4. Bloemkool pizza
Pizza, klinkt goed toch? Maar pizza is helaas meestal niet zo gezond. Vervang de pizzabodem voor een bodem van bloemkool en je pizza is al stukken gezonder. Verder kun je de pizza beleggen met dingen die jij lekker vindt. Check dit recept op Foodness voor een lekker én gezond recept voor pizza.

5. Bloemkool als rijst
Je kunt bloemkool niet alleen gebruiken om een pizzabodem te maken, maar je kunt het ook prima gebruiken als vervanger voor rijst. Doe de bloemkool in stukjes een keukenmachine en wacht tot het eruit ziet als rijst. Bak de bloemkool op laag vuur in een koekenpan en klaar is je gezonde vervanger voor rijst!

6. Groene smoothie
Je ziet ze waarschijnlijk regelmatig voorbij komen op Instagram, de groene smoothie! Zo begin je de dag al met veel groente, waardoor je zeker weet dat je genoeg groentes binnenkrijgt. In het begin vind je het misschien helemaal niet lekker en heb je liever een zoete aardbeiensmoothie, maar het went. Je kunt beginnen met een smoothie met veel fruit en een beetje groente en langzaam meer fruit vervangen voor groente. Zo kun je er langzaam aan wennen.

7. Lunch met salade
Het is niet alleen handig om meer groente te eten, maar ook fijn voor wat afwisseling. Zorg er wel voor dat je salade vullend genoeg is, want op alleen wat blaadjes sla kun je niet leven. Voeg bijvoorbeeld ei, kip of tonijn toe om je salade extra vullend te maken.

8. Eet soep bij je lunch
Om meer groente te eten kun je naast brood bijvoorbeeld soep eten. Kies een soep op basis van groente, bijvoorbeeld tomatensoep, groentesoep of courgettesoep. 

9. Gebruik een groentepakket
Als je niet van groente houdt en je moet ook nog eens alle groente zelf snijden, dan is de kans klein dat je het ook werkelijk doet. Koop daarom een kant en klaar groentepakket en voeg dit toe aan je pastasaus. Als je groente echt niet lekker vindt helpt het vaak om het wat fijner te snijden. Zeker weten dat je de groente al een stuk makkelijker weg krijgt.

Wat doe jij er aan om genoeg groente te eten?

Bron: cosmopolitan

Beeld: thinkstockphotos