Lifestyle

In dit dorp is het altijd Kerstmis

Wat zijn de dagen rondom Kerstmis toch geweldig. Versierde huizen, lichtjes, kerstbomen en vooral veel kerstliedjes. Gezelligheid ten top. Daarom is het ook altijd zo jammer dat die attributen na Kerst direct weer worden opgeborgen op zolder. Zou het niet leuk zijn als het altijd Kerstmis was? Dat kan! In een dorpje in Lapland, genaamd Santa Claus Village, is het namelijk altijd feest.

In Santa Claus Village is het altijd Kerst

In Santa Claus Village is het werkelijke elke dag kerst. Kerstbomen, de Kerstman, lichtjes en kerstliedjes, dit alles vind je het hele jaar door in dit dorpje. Dit oord van de Kerstman is eigenlijk een Fins kerstthemapark, maar gaat door het leven als dorp. In Joulupukin Pajakylä, de Finse benaming van het dorp, is zelfs een postkantoor waar je brieven naar de Kerstman kunt sturen. 

Blijf een nachtje slapen in Santa Claus Village

Kerstliefhebbers opgelet: je kan ook overnachten in dit kerstparadijs. Jouw accommodatie mag je zelf kiezen: ga je voor een iglo, een boomhut of kies je een huisje met sauna? Ohja, vergeet tijdens je tripje niet op safari te gaan met husky's en rendieren of met sneeuwscooters te rijden. Eén ding is zeker, in Santa Claus Village verveel je je nooit. 

Check hieronder de beelden, daar word je toch gelukkig van?

Bron: santaclausvillage.info | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved