Beauty

Dit zijn alle ins en outs op het gebied van scheren

Of het nou zomer of winter is, we ontkomen er niet aan om onszelf te scheren. Het kost misschien wat moeite, maar niks kan op tegen het gevoel van een gladde huid. Toch kan er heel veel mis gaan wanneer je jezelf gaat scheren: een slechte voorbereiding, rode bultjes, sneetjes en botte mesjes. Gelukkig heeft Girlscene alle ins en outs op het gebied van scheren die voortaan goed van pas komen. 

Scheren: een goede voorbereiding
Wanneer je jezelf gaat scheren is een goede voorbereiding key. Je kunt scheerwondjes, bultjes of irritatie voorkomen door een paar handige tips toe te passen. Voordat je begint is het allereerst belangrijk dat je de huid goed reinigt. Maak je huid nat en was het met zeep. Zorg ervoor dat je je huid een tot twee keer per week scrubt zodat dode huidcellen verdwijnen, dit zorgt er ook voor dat je ingegroeide haren voorkomt. Het is het beste om met de richting mee te scheren, in plaats van er tegen in. 

Verder is hydratatie erg belangrijk. Het is het beste om jezelf te scheren onder de douche of in bad, omdat het warme water er voor zorgt dat je haartjes zachter worden en je poriën open gaan staan. Hierdoor wordt het scheren een stuk makkelijker, en beschadigt de huid ook niet. 

Scheren: je huid beschermen 
Als je gaat scheren is het belangrijk om je huid goed te beschermen om zo irritaties, bultjes of sneetjes te voorkomen. Afhankelijk van het huidtype dat je hebt kun je een scheerschuim of gel gebruiken en die op je huid smeren voordat je je huid gaat scheren. Als je bijvoorbeeld een gevoelige of droge huid hebt, kies dan voor een scheerschuim waarbij er “voor de gevoelige huid” op het label staat. 

ScherenScheren: zo moet je scheren
Nadat je de scheerschuim of gel op je huid hebt gesmeerd kun je beginnen met scheren. Houd het scheermesje in een hand en trek met je andere hand de huid strak. Zet niet te veel druk op de huid maar laat het scheermesje er soepel overheen glijden. Scheer met de richting mee in stroken over de huid, van boven naar beneden. Zorg er tijdens het scheren voor dat je het mesje zo nu en dan afspoelt, anders doet het scheermes minder goed zijn werk en krijg je sneller wondjes. Zeker bij je bikinilijn kan dit voor irritatie zorgen. Maak na het scheren je mesje even schoon en droog.  

Scheren: grootste scheerfouten 
Scheren is niet zo makkelijk als het lijkt, hierdoor gaan er bij veel mensen bepaalde dingen mis. Wij zetten de meest gemaakte fouten tijdens het scheren voor je op een rijtje. 

1. Scheren op een droge huid. Dit zorgt voor irritaties en ingegroeide haren, gebruik dus altijd water en een scheerschuim of gel. 
2. Aan het begin van je douche of bad scheren. Wanneer je iets langer wacht staan je poriën beter open en zijn de haartjes zachter. 
3. Je scheermesje in de douche achterlaten. Zorg ervoor dat je je mesje op een droge plek bewaart. Hierdoor voorkom je de groei van bacteriën en gaat je mesje langer mee. 

Scheren: zo lang mogelijk resultaat 
Voor een zo lang mogelijk resultaat na het scheren kun je een paar dingen doen. Zorg ervoor dat het water een tijdje heeft om op je huid in te trekken, scrub je huid zo nu en dan, gebruik een goede scheerschuim en kalmeer je huid na het scheren met een goede moisturizer. Hierdoor blijft de huid gehydrateerd en zacht. 
 

Bron: health.howstuffworks.com, realsimple.com | Beeld: iStock