Series & Films

De tienerfilms die je vroeger altijd keek (en stiekem nu nog steeds)

Was jij vroeger al groot fan van de film Mean Girls? Dan ken jij vast wel de uitspraak: "You can't sit with us". Wij houden nog steeds van een middagje op de bank naar teenage movies kijken. Staat er al een gezellig meidenavondje op de planning? Dit artikel is voor alle ladies die wel zin hebben in een avondje nostalgie. In dit artikel zetten we namelijk alle films op een rij die jij keek in je tienerjaren.

1. Mean Girls 
De uitspraken 'So fetch!' en 'On Wednesdays, we wear pink' staat nog goed in ons geheugen door de film Mean Girls. Van de lessen op school tot aan de drie vriendinnen die elkaar het leven zuur maken. In deze film wordt helemaal duidelijk wat een high school is. 

2. Clueless
Een rijk en populair meisje en een onwetend meisje komen samen in een klas. De twee meiden strijden op hun school om hun populariteit, maar zijn tegelijkertijd ook vrienden. Als je wilt weten hoe dit afloopt, kijk dan vooral deze film. 

3. The Kissing Booth
Houd je van romantische films? Dan zit je hier goed. Elle is al een langere tijd verliefd op de broer van haar beste vriend. De twee komen elkaar tegen bij de kermis en doen dan mee aan de 'kissing booth'. Is het dan eindelijk tijd om de liefde te bekennen tijdens het spelletje?

4. Wild Child
Een Engelse kostschool is nog nooit zo leuk geweest als in deze film. Poppy (Natasha Richardsons) moet van haar vader naar de kostschool, want haar moeder zat op dezelfde school. De tiener doet er alles aan om geschorst te worden. Totdat ze verliefd wordt op de zoon van de directrice. Ze staat voor een moeilijke keuze. Blijft ze of gaat ze stoppen?

5. She's the man
Wanneer Viola (Amanda Bynes) zich voordoet als jongen, zorgt het voor een paar grappige en ongemakkelijke situaties. By the way, voor de trouwe fans van Channing Tatum, hij speelt in deze film in een lekker sportoutfitje. :-)

6. Easy A
Olive (Emma Stone) liegt over een onenightstand. Benieuwd hoe de school op deze bizarre roddel reageert? Dan moet je zeker kijken naar Easy A.

7. 17 again
Een film met Mike O'donnell oftewel: Zac Efron. Mike heeft door dat alles tegenzit en wilt weer terugkeren naar de middelbare school. Op een dag wordt hij wakker en is hij 17 jaar en vindt hij het tijd om zijn leven anders aan te pakken.

8. Grease
Deze oldie but goldie is een echte feel good movie. Als je dol bent op muziek in films vond je dit vroeger vast geweldig, want je kan er niet omheen in deze film. 

9. Legally Blonde 
Legally Blonde gaat over een rijk meisje die alleen maar shopt en haar niet al te slimme imago. Wanneer ze door haar vriendje gedumpt wordt omdat ze niet slim is, is het tijd om het tegendeel te bewijzen. 

10. LOL
Lola (Miley Cyrus) is een 16-jarige tiener die ontdekt dat ze gevoelens heeft voor de hunk van de school, maar hij is tegelijk ook haar beste vriend. Hoe gaat ze dit aan hem vertellen? Bovendien is ze niet de enige van de school die een oogje op hem heeft...

11. A cinderella story
Deze film is een parodie van de sprookjesfilm Assepoester met Hilary Duff als hoofdrolspeelster. Indien je van de verhaallijn van Assepoester houdt, ben je hier op het goede adres. 

12. Pitch Perfect
Een mix van musical, theater en komedie. Deze tienerfilm heeft het allemaal. Twee groepen strijden om een titel. Waarbij zich allerlei problemen voordoen. De meidengroep heeft stemproblemen, zangeressen die gaan afstuderen en nieuwe leden die willen deelnemen worden niet geaccepteerd. 

13. High School Musical
Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) leren elkaar kennen op school en ontdekken dat ze evenveel van muziek houden. Iedereen kent deze film, ken je hem niet en wil je een traantje wegvegen van geluk? Dan is deze film daar precies goed voor.

14. The House Bunny
Weer een film met Emma Stone die in deze film als een playboy bunny op de universiteitscampus terecht komt. Ze sluit zich aan bij een studentenvereniging waar ze een goede indruk bij maakt.

15. Bring it on 
Ben je into dansfilms? Dan is dit de juiste film voor jou. Bring it on is een echte cheerleader film met romantiek, bitch fights en natuurlijk het cheerleaden. De battles spelen hierin een grote rol.

16. Sydney White
Deze tiener Sydney White (Amanda Bynes) wilt graag in de voetsporen van haar overleden moeder treden. Ze gaat naar precies dezelfde universiteit en wordt lid van een studentencorps. De leidster van het studentencorps is al gauw jaloers op Sydney en probeert haar leven op zijn kop te zetten.

17. Picture this 
Mandy (Ashley Tisdale) zit op een High School waar ze contact krijgt met de populairste jongen van de school. Vrijwel meteen vraagt hij haar mee naar het schoolbal. Ze is super enthousiast. Haar vader daarentegen is het er niet mee eens dat ze wordt meegevraagd naar het galafeest en hij vindt de jongen maar niks. Daarnaast komt ook de ex-vriendin van de jongen weer terug in beeld. Een grote chaos dus. 

Bron: YouTube | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook