Lifestyle

10 romantische films die je gezien móet hebben

Heb jij vanavond een sleepover met vriendinnen, een avondje voor jezelf of komt je lover langs? Dan gaat deze lijst goed van pas komen. Wegzwijmelen voor het beeldscherm, yes dat willen we. Van Titanic tot Endless Love… Pak de tissues er maar bij, want Girlscene zet voor jullie 10 films op een rijtje. Deze móet je gezien hebben als je een echte romanticus bent.

#1 The Notebook
Het is en blijft een klassieker die je gezien móet hebben. Dit is een film die iedereen kent en gezien heeft. En als je ‘m nog niet gezien hebt, dan is nu het moment. Wegzwijmelen bij Ryan Gosling, daar zeggen we geen nee tegen.


#2 Titanic
Het meest iconische liefdesdrama van de afgelopen eeuw. Een waargebeurd verhaal is in 1997 verfilmd geworden en sindsdien nog altijd succesvol. Bij deze film is het slim om de tissues al klaar te zetten.

#3 A walk to remember
Misschien is deze film voor de meeste van jullie onbekend. Maar als je een echte romanticus bent is deze ook een voor je lijstje. Het verhaal van Jamie en Landon is zo mooi, dat ook hier tissues een must zijn.

#4 Me before you
Me before you is een Verfilming van een best selling novel. Elke liefde is mogelijk, als je het maar een kans geeft en blijft doorzetten. Dat is wat ook deze film laat zien. Verlamd of niet, als je verliefd bent is alles mogelijk.

#5 The Vow
Eén woord, Channing! Channing Tatum schittert in deze film als een knappe man die met zijn vrouw een ernstig auto-ongeluk krijgt. Zo ernstig dat zijn vrouw hem niet meer kan herinneren, hij probeert er alles aan te doen om de liefde van zijn leven terug te krijgen. Dit levert grappige en romantische beelden op.

#6 The Age of Adeline
The Age of Adeline is een film voor de romanticussen die van een wat serieuzer verhaal houden. Adeline, gespeeld door Gossip Girls Blake Lively, blijft door een mysterieus ongeval voor eeuwig jong. Dit maakt het erg moeilijk om haar leven te leven als een ‘normaal’ persoon.

#7 If I stay
If I Stay is een erg interessante en heftige film waar je je hoofd goed bij moet houden. De jonge Mia is gek op klassieke muziek, heeft de liefde van haar leven gevonden en heeft de leukste ouders en broertje. Wanneer ze met haar ouders en broertje in de auto zit krijgt de familie een fataal ongeluk. Op dit moment wordt alles anders en krijgt Mia een out-of-body ervaring. Ze ziet alles om haar heen gebeuren en aan haar voorbijgaan.

#8 The Lucky One
Ook deze film is voorzien van hunk material. Zac Efron speelt een marinier die op zoek is naar de onbekende vrouw die zijn leven heeft gered tijdens een ontploffing. Een typisch liefdesdrama met up’s en down’s. Alles gebeurt met een reden, dat is het motto van deze romantische film.

#9 Endless Love
Hou jij van mooie liefdesquotes? Dan is Endless Love echt een film voor jou. De meest romantische quotes komen hier voorbij en er wordt alles aan gedaan om voor de liefde van je leven te vechten. “The kind of love you fight for”.

#10 The Proposal
Deze laatste film is even wat anders dan alle drama’s hierboven. Er mag ook wel een beetje gelachen worden toch? Bij The Proposal dwingt bazin Margret haar assistent met haar te trouwen. Alleen zo mag ze in Amerika blijven wonen, anders moet ze terug naar Canada. Dit geeft hilarische beelden en tegelijk zie je de romantiek opbloeien.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved