Lifestyle

Zo kom je de dag door als je thuis ziek in bed ligt

We zijn helaas allemaal weleens ziek. We liggen verkouden of met een griepje in bed. Je kan er eigenlijk niks aan doen, maar je verveelt je soms wel een beetje. Er is niks op televisie en slapen lukt niet meer. Wij hebben daarom een paar to do tips voor je op een rijtje gezet. 

1. Ga slapen
Slapen is goed voor je herstel. Je moet veel slapen wil je er weer een beetje bovenop komen, daarnaast gaat de tijd ook sneller als je slaapt. Voor je het weet is het alweer de volgende dag. 

2. YouTube-filmpjes kijken
Ben je even wakker en is er niks leuks op televisie? YouTube-filmpjes kijken is een optie. Kijk wat je abonnees op YouTube hebben gezet en je verveelt je een hele lange tijd niet meer. Je voert niks uit en kijkt gewoon gedachteloos naar je scherm. Heerlijk, toch?

3. Ga heel even naar buiten
Als je echt heel ziek bent, doe dit dan nog even niet, maar voel je je wel al iets beter? Ga dan even op zoek naar frisse lucht. Loop een klein rondje of ga even buiten in de tuin zitten. Kleed je wel goed aan en luister goed naar je lichaam.

4. Neem een bad
Hoe chill is het om even goed tot je rust te komen in een warm bad. In bad kan je je favoriete boek meenemen of een tijdschrift lezen. Je kan er ook voor kiezen om een gezichtsmasker op te doen. Op die manier neem je gelijk je huid mee. Ga je onder de douche? Dat kan ook! Zet lekker je verstand op 0 en genieten maar. Love it. 

5. Kijk een serie of documentaire 
Series hebben veel afleveringen, dus dat betekent veel om te kijken. Dan doe je eigenlijk aan bingewatchen. Niks is fijner dan naar je favoriete serie te kijken met een kleedje op de bank. Neem af en toe wel even een korte break (stap 3).

6. Online shoppen
Kleding uitzoeken voor als je je weer helemaal goed voelt. Kies je nieuwe outfit alvast uit of maak een wishlist. Je hebt nu eindelijk tijd om eens goed te kijken wat er voor nieuwe kledingcollectie online staat. Het blijft geweldig om online te shoppen, eens? 

7. Luister muziek
Niks is fijner dan naar muziek luisteren. Muziek doet altijd wonderen. Vooral wanneer je je eventjes down voelt, is muziek er vaak om je op te vrolijken en je beter te voelen. Soms laat muziek je voelen alsof jij je dag weer aan kunt en dat heb jij nu nodig.

8. Ordenen foto’s of muziek playlist
Ja ja, nu is het de tijd om je album met foto’s te ordenen. Of sorteer je documenten op je laptop in mapjes. Zo kan je in de toekomst dingen beter vinden. Super handig. Je kan ook bijvoorbeeld een nieuwe playlist aanmaken op Spotify. 

9. Huiswerk maken
Ja ja meiden, nu is er niet meer onderuit te komen. Je huiswerk ligt er al een tijdje en dit is precies een goed moment. Je bent thuis en je hebt niet veel te doen. Maak in ieder geval een beginnetje, dan heb je in ieder geval iets gedaan. 

 

Natuurlijk als je dit leest en ziek bent, hopen we dat je er snel weer bovenop komt. Heb je last van hevige menstruatiepijn? Tips lees je hierGood luck!

Beeld: iStock