Lifestyle

Youseum is het Instagram museum dat helemaal draait om jou

Staat jouw Instagram feed de laatste tijd een beetje stil? Daar kun je morgen verandering in brengen. Dan opent namelijk een nieuw Instagram museum in Amsterdam: Youseum. Dit Instagram museum is speciaal ontworpen om honderden selfies te maken. 

Youseum

Eerder opende al het WONDR museum in Amsterdam, maar nu zijn we weer een nieuw Instagram pop-up museum rijker: Youseum. Yay! In dit museum draait alles helemaal om jou, want je kunt er de gekste en bijzonderste foto's van jezelf maken. Wanneer je binnenkomt begin je al met het maken van je eerste selfie, daarna begint de interactieve tour door de rest van het museum. 

Youseum

Jij in de hoofdrol 
In het Youseum heb jij volledig de hoofdrol, alles draait om jou. Letterlijk. Bij Youseum word je uitgedaagd kritisch na te denken over het belang van jezelf als middelpunt van je eigen social-media feed. Ben jij eigenlijk wel zo belangrijk dat je altijd in het middelpunt moet staan? Je gezicht wordt door het hele museum heen gebruikt. In een ruimte waar je letterlijk dreigt te verdrinken in je eigen likes moet je je wel afvragen hoe het aantal likes invloed heeft op jouw offline leven. Als je moet kiezen tussen een foto van jezelf op een hagelwit strand met wuivende palmbomen óf een strand bezaaid met plastic afval om aandacht te krijgen voor het werk van The Plastic Soup Foundation.... Ga je dan voor de perfecte selfie of kies je ervoor om iets anders onder de aandacht te brengen?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door YOUSEUM (@youseum.art) op


Beauty with a message
Het museum is opgericht door Koen Derks & Joep Heusschen vanuit de gedachte dat een Instagram museum meer dan een mooi plaatje op kan leveren. Er zijn 15 fotogenieke ruimtes en decors met een eigen verhaal. Onder het motto "Beauty with a Message" wordt je op een creatieve en speelse manier uitgedaagd om na te denken over je online bestaan en maatschappelijke problemen. Je kunt bijvoorbeeld foto's maken op een strand dat vol ligt met afval, zo wordt er aandacht gevraagd voor vervuiling. Na afloop kun je in de museumwinkel producten kopen met je eigen gezicht erop. 

Youseum openingstijden

Youseum is open vanaf nu geopend. Als je nog geen weekendplannen had, heb je die nu dus wel ;-). Het museum is te vinden in de buurt van het Amstelstation in Amsterdam-Oost. Je kunt online je tickets kopen vanaf €19,95. 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved