Lifestyle

Met deze tips sta jij wél mooi op de pasfoto

Iedere keer als jij op zaterdagavond in de rij staat voor een club, moet je je ID-kaart weer tevoorschijn halen. En als je niet oppast, dan zien mensen ook nog eens je pasfoto. Pasfoto's zijn voor de meeste mensen niet de beste foto's. Vervelend, want je zit een behoorlijke tijd aan vast. Als jij vindt dat je altijd slecht op je pasfoto's staat, dan is dit artikel speciaal voor jou. Met deze tips wordt de volgende foto namelijk vele malen beter.

1. Je mag best glimlachen
Hoewel er vroeger altijd in werd gestampt dat je absoluut niet mag lachen op een pasfoto, kan een kleine glimlach echt geen kwaad. Waarschijnlijk heb ook jij weleens een pasfoto gehad waarop je keek alsof je de fotograaf ieder moment aan kon vliegen. Dat is dus helemaal niet nodig. Probeer een klein beetje te glimlachen en kijk zo vriendelijk mogelijk. Lachen met je ogen is ook een ding, dus probeer dat eens.

2. Doe een basic shirt aan
Terwijl je nu helemaal weg bent van je nieuwe shirt met panterprint, kun je beter voor een basic shirt kiezen voor op je pasfoto's. Los van het feit dat een printje de foto heel erg druk maakt, kan het ook nog eens zo zijn dat je het shirt over een aantal jaar helemaal verschrikkelijk vindt. Nou, die staat dan mooi nog een hele tijd op je ID-kaart. 

3. Pas op met lipstick 
Wat veel mensen vergeten, is dat een pasfoto in zwart-wit geplaatst wordt op je legitimatiebewijs. Doe vooral geen nude lipstick op, want op die manier lijkt het straks alsof je helemaal geen lippen hebt. Pas ook op met te donkere kleuren lipstick, want daardoor lijken je lippen pikzwart op de pasfoto. Draag het liefst een kleur die lijkt op je lipkleur, maar net iets beter zichtbaar is.
 

fotograaf paspoort

4. Maak je ogen niet te donker met make-up
Smokey eyes zijn hartstikke mooi, maar helemaal niet geschikt voor een pasfoto. Wanneer je je ogen donker opmaakt, lijkt het in zwart-wit alsof je ogen twee donkere gaten zijn. Probeer ook je oogmake-up dus zo licht mogelijk te houden. Een mascara kan geen kwaad, maar laat die oogschaduw en eyeliner vooral in je tas zitten.

5. Denk goed na over je kapsel
Je oren moeten zichtbaar zijn op je pasfoto, dus denk goed na over hoe je je kapsel wilt. Een staart is goed voor de zichtbaarheid van je oren, maar kan er bijvoorbeeld wel voor zorgen dat je bijna geen haar hebt op de pasfoto. Los haar kan prima, maar bepaal voor jezelf of je het mooi vindt staan als dat haar achter je oren moet. Oefen thuis even in de spiegel voor het gewenste resultaat.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook