Beauty

Zo voorkom je irritatie na het scheren

Heb je eindelijk weer eens je benen geschoren, krijg je ineens allemaal rode bultjes. Veel vrouwen zullen dit probleem herkennen en kunnen dan ook bevestigen dat irritatie na scheren ontzettend vervelend is. Hoewel irritaties bij het scheren lijken te horen, is dat niet per se waar. Er zijn namelijk genoeg methodes die ervoor kunnen zorgen dat jij geen – of in ieder geval een stuk minder – last hebt van irritaties na scheren.

Irritatie na scheren: gebruik scheerschuim 
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om irritatie na scheren tegen te gaan is scheerschuim gebruiken. Wanneer je bij het scheren van je lichaam alleen maar water gebruikt - of zelfs op de droge huid scheert - is je huid erg droog en gevoelig. Dit zorgt ervoor dat je veel eerder irritaties krijgt. Bepaal voor jezelf of jij het liefst scheerschuim, gel of olie gebruikt en zoek er eentje die het beste bij je huid past.

Irritatie na scheren: gebruik wegwerpmesjes niet te vaak
Botte scheermesjes kunnen voor irritaties zorgen. Gebruik wegwerpscheermesjes niet te vaak, want ze heten niet voor niets 'wegwerp' scheermesjes. Daarnaast zorgen scherpe scheermesjes er natuurlijk ook gewoon voor dat het scheren makkelijker gaat.
scheren irritaties scheermesje
Irritatie na scheren: gebruik een kalmerende crème 
Wanneer je irritatie na scheren ontdekt, kun je er een kalmerende crème op smeren om de irritaties te verminderen. Crèmes die het beste werken zijn onder andere crémes met Aloë Vera. Smeer een royale laag op je huid en de irritaties zullen al snel een stuk minder vervelend zijn.

Irritatie na scheren: scheer je onder de douche
Je kunt je lichaam het beste scheren wanneer je onder de douche staat. Door de warmte van het water worden je haartjes zachter, waardoor het scheren een stuk soepeler gaat. Het scheermesje krijgt namelijk een stuk minder weerstand.

Irritatie na scheren: kies de juiste deodorant 
Als je vaak last hebt van irritatie na scheren nadat je deodorant op hebt gedaan, moet je even checken of jij wel de juiste deodorant gebruikt. Het is namelijk heel belangrijk dat je na het scheren een deodorant gebruikt waar geen(!) alcohol in zit. Alcohol is namelijk behoorlijk agressief en verergert irritaties na scheren.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook