Dit zijn de leukste kerstmarkten in Europa 2019

Travel door Rochell

De leukste tijd van het jaar staat al bijna weer voor de deur, namelijk: kerstmis. De tijd van de mooie lichtjes, kerstbomen en gezelligheid. Kerst is leuk binnenshuis, maar het is ook heel gezellig om je jas aan te trekken en een bezoekje te brengen aan een kerstmarkt. Er zijn genoeg kerstmarkten in Nederland zelf, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gezelligheid iets verder weg op te zoeken. Dit zijn de leukste kerstmarkten van Europa in 2019.

Kerstmarkten Europa ♥ ​Wenen, Oostenrijk
Ieder jaar keert de beroemde markt Wiener Christkindlmarkt weer terug naar Wenen. De markt is te vinden bij het Rathaus en is de oudste markt: hij bestaat al 700 jaar lang! Je vindt tientallen kraampjes en de stad is omgetoverd tot een groot kerstparadijs voor jong en oud. Je kunt genieten van een glaasje warme chocolademelk, en er worden zelfs ponyritjes aangeboden. 

De markt is geopend vanaf vrijdag 22 november t/m maandag 23 december 2019 en is te bezoeken tussen 12:00 en 20:00 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ana-Casandra Halip (@cassandrahalip) op

Kerstmarkten Europa ♥ Kopenhagen, Denemarken
Een vliegticket naar Kopenhagen koop je tegenwoordig al voor een prikkie, dus dat is alvast een reden om de stad tijdens deze koude wintermaanden te bezoeken. De winkelstraten in Kopenhagen zijn helemaal in kerstsfeer versierd en op ieder pleintje is wel een kleine kerstmarkt te vinden. Eén plek die je sowieso moet bezoeken? Tivoli Gardens. Dit attractiepark is namelijk omgetoverd tot een groot winterparadijs met alles erop en eraan, en er zijn vaak zelfs echte(!) rendieren te vinden.

Kerstmarkten Europa ♥ ​Londen, Engeland
Ondanks al het gedoe rondom Engeland is en blijft het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Londen, voor het Hyde Park Winter Wonderland. In het hart van Londen zijn allerlei activiteiten en versieringen die ons helemaal in de kerstsfeer brengen. Er kan worden geschaatst en worden geproost met glühwein, maar je kunt ook genieten van één van de vele kerstshows en attracties. Helemaal de moeite waard!

De markt is geopend vanaf donderdag 21 november 2019 t/m zondag 5 januari 2020 en is te bezoeken tussen 10:00 en 22:00 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Winter Wonderland (@hydeparkwinterwonderland) op

Kerstmarkten Europa ♥ Maastricht, Nederland
Iets minder ver van huis en ook zeker één van dé leukste kerstmarkten in Europa vind je in Maastricht. Op de Vrijthof vind je een enorm reuzenrad, een grote kerstmarkt vol met allerlei leuke kerstpulletjes en een schaatsbaan van maar liefst 900(!) vierkante meter. De kerstlichtjes en muziek zorgen voor een gezellige kerstsferen de markt wordt ieder jaar druk bezocht. Het maakt niet uit waar je kijkt: Maastricht staat helemaal in het teken van kerst tijdens deze periode.

De markt is geopend vanaf vrijdag 29 november t/m dinsdag 31 december 2019. De openingstijden van de markt verschillen per dag.

Kerstmarkten Europa ♥ Münster, Duitsland
Ook Duitsland mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken, want Duitsland is eigenlijk hét land van de kerstmarkten. Je vindt door heel Duitsland mooie kerstmarkten. Eentje die dichtbij de Nederlandse grens te vinden is de kerstmarkt in Münster. Er staan honderden kraampjes in het centrum, voorzien van allerlei lekkernijen en kerstdecoraties. De kerken voegen nog net dat kleine beetje extra kerstgevoel toe. Helemaal niet ver reizen en ook nog eens ontzettend gezellig. Er gaan zelfs bussen richting ons buurland (speciaal voor de kerstmarkt), dus misschien is dat een optie ;-).

Bron: 27vakantiedagen | Beeld: iStock