Instagram lanceert deze nieuwe functie om pesten tegen te gaan

Lifestyle door karlijn

We weten allemaal dat het veel makkelijker is om iemand online te pesten dan in het echt. Helaas gebeurt het daarom ook nog steeds te vaak. Wanneer iemand een anonieme haatcomment wil plaatsen kan dat zomaar, maar gelukkig heeft Instagram nu een nieuwe functie gelanceerd die pesters tegen gaat.

Instagram lanceert anti-pest functie
Instagram heeft een nieuwe functie gelanceerd die cyberpesten tegen moet gaan. Online is het makkelijk om iemand te pesten, dus Instagram wil dit stoppen. Je kon al andere gebruikers blokkeren, maar sommige mensen vinden dit niet fijn omdat ze deze pesters dagelijks tegenkomen en dit tot meer gepest kan leiden. 

Restrict
Met de nieuwe 'restrict' functie kun je zonder dat iemand het door heeft zijn of haar reacties afschermen. De persoon kan nog steeds jouw account zien en reacties plaatsen, maar deze zijn alleen voor hem of haar te zien en jezelf als je er voor kiest om op 'view comment' te klikken. Je hebt daarnaast nog wel de mogelijkheid om de reacties goed te keuren zodat ze te zien zijn voor anderen, maar je kunt ze ook verwijderen of negeren. Daarnaast kan de 'restricted' persoon niet zien of jij zijn of haar DM's hebt gelezen en wanneer je voor het laatst online bent geweest op Instagram. De berichten van die persoon komen in je verzoeken te staan. 

Om de nieuwe functie te gebruiken moet je de reactie naar links swipen en klikken op het wolkje met een uitroepteken. Vervolgens kun je kiezen of je diegene wil blokkeren of restricten. 


Beeld: iStock